Saturday 14 January 2012

"Giliran aku pulak rogol"


Malang menimpa pengacara pelakon popular , Wardina. Ye lah boleh dikatakan pupolarlah daripada makcik-makcik dan penjual goring pisang kat jalan-jalan. Mereka mereka ini hanya org-org neoghbourhood saja yang kenal. Wardina satu Malaysia kenal dia.

"Untung"lah juga beliau kena rompak. Untung pulak???…Macam mana aku nak ckp ye..Untung lah kot ayat yang agak sesuai. Jangan salah paham yang aku bersetuju dengan mala petaka yang menimpa. Tidak sama sekali…


Kita lihat dari sudut lain…
Kalau iklan nak buat kan mesti kena guna artis atau model yang cun untuk menusukkan,menerapkan maklumat iklan dalam minda pengguna.. Kalau jual kereta pun kekadang guna awek seksi melahu kat depan kereta…Iklan mana pulak ni…??

Entahlah, contohnya lah… Apa kaitan perempuan dengan kereta, entahlah hanya gearbox saja yang paham…


Jadi kalaulah orang yang popular kena tentu akan jadi ingatan. Dan malang tu tetap malang . Dan perompak lahanat tu tetap perompak juga…

Jadi untunglah kepada pembaca yang boleh amik iktibar untuk sentiasa berwaspada tentang musibah dan kadar jenayah. Ingatlah mereka bahawa ada shj penjahat yang sentiasa ingin merampok harta benda.


Alhamdulillah Wardina dah lain-lain dalam rumah tidak tercedera.Namun penulis merasa (uik aku guna penulis pulak..wakakaka)… penulis berasakan ramai lagi “wardina-wardina” diluar sana yang menjadi magsa kecurian dan ragutan setiap hari. Namun Wardina lain hanyalah manusai kerdil dan tidak menjadi “newsworthy”. Namun sekerdil mereka, ketakutan, kengerian, kerisauan dan betapa terkejutnya mereka adalah sama….. Dan jarang mendapat liputan media. Kalau ada pun hanya berita kecil yang pembaca akan anggap biasa lah.. Kena ragut memang ada saja. Kecurian memang berlaku bila-bila, dan org kekadang tak baca pun dan mungkin berlambak-lambak lapuran dan kes yang perlu disiasat…Untunglah …..kerana ianya kembali mengingatkan kita yang kejadian jenayah masih lagi banyak, Ingatkan kita untuk lebih berhati-hati. Ingatkan kita tentang ngerinya Wardina direntap selimutnya ketika tidor,. Biar berita terus berlegar-legar diminda kerana “crime do happens”. Supaya kita berhati-hati. Harapan penulis supaya lahanat tersebut dapat ditangkap dan di adili secepat mungkin. Dengarnya dialect Indonesia..Adakah org seberang.. Takkan si Abon pulak kan… Oh apakah program 6P yang hampir tamat digunakan sebaik mungkin untuk membawa “rejeki” pulang untuk santapan keluarga di sana.Kepada Wardina Walmot.. harap beliau terus bersabar atas ujian yang menimpa. Gunakanlah kesempatan untuk memeberi kesedaran dan untuk membantu org ramai supaya lebih berhati-hati dan menggesa jiran2 berwaspada dan supaya pihak berkuasa meningkat kawalan...

Ok Habis cerita tu.... Cerita dibawah tak ada kaitan tp nak post sekali...
“AKU punya turn mau rogol”Entry ni dah lama aku nak karang… mungkin sesuai sekarang..Terfikir tak mengapa kekadang perompak ini merogol mangsa mereka…Kekadang depa tibai serupa saja ada org tua, ada remaja... Moga dijauhi..

Dan sorang jer kot yang rogol. Yang lain tak amik bahagian..Kenapa ye. Padahal mereka ni tujuan ialah nak cari wang... atau rezeki.. Dan ada yang tak buat kerja sampingan i.e rogol2 ni.. Kenapa sesetengah mereka merogol dan yang lain-lain tolong pegang pulak tu.. Tak ada masa kot..Aku ni semuanya kot...

Mungkin inilah dialog penyangak-penyangak itu . (Agaknya lah..Aku suka buat hipotesis)


“Ok malam ni jgn lupa plan. Kita dah survey baeek punya. Rumah atas bukit tu. Macam banyak duit saja. Jauh dari org pulak tu. Sasaran baik punyaaaa”

“Macam biasa lah…Mesti boleh punya.. Sudah lama tak dapat hasil nih…”

“ Perempuan aku punya turn tau”

“Eh tak payahlah,, kita bukannya jahat,sudah-sudah lah.. kita nak amik duit sudah lah... hanphone dan laptop atau kereta saja…”

“OOO…turn aku kau tunjuk baik…hari tu kami pegang… kau hentam perempuan kat Wangsa Maju (tempat imiginasi ) baik punya.. sekarang turn aku kau cakap tak payah pulak…”

“Tu cerita lama”

“Tak kira… lepas kita dapat hasil, turn aku pulak.. kau org semua kasi pegang,,turn aku rogol tau..janji tetap janji”

Ok lah…ikut kau lah!!!

P.s Esoknya adalah kes rompak dan rogol masuk paper.. agaknye lah....
P.s2 Kalau artis yang kena ,,l agi lah gempak...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...