Tuesday 16 August 2011

Yang berlaku tu kes terpencil shj???Entahlah! Tapi kalaulah...

Kalaulah. Ni kalau sahaja. Aku suka buat perbandingan,, Hahaha. Camni , kalau lah si Asyraf, bukan bukan, bukan Asyraf imam muda tu. Si Asyraf bakal accountant kat UK tu. Kalaulah..
KAlau apa???? Dok kalau kalau...

Kalau dia org seberang. Seberang mana pikir sendirilah. Bukan org Seberang Takir ye..Kalaulah dari seberang. Kena pukul, waalop, kena curi, sampai berdarah kat Malaysia. Camner agak reaksi mereka mereka mereka di sana. Cuba bayangkan.. Agaknya kena baling tak Kedutaan kita. Kena bako tak bendera?? Harap idak lah,, ye bulan-bulan posa ni.

Tapi reaksi kita terhadap si bacul yang merampok kat UK setelah dia kena belasah tu berlainan ye. Oh mungkin sbb berlaku di UK, sebab UK bukan sebab kita.. Tapi aku rasa kita makin matang untuk menerima seadanya. Kerana kerana kita bangsa yang boleh bertolak ansur

Tapi mungkin sbb berlaku di UK kot.Kenapa aku berandaian demikian. Kerana kalau berlaku kat UK tu kita mungkin boleh terima sebagai kes terpencil kerana mereka maju dan sebagainya. Tak apa. Yang jahat tu sikit sahaja...

P.s. Adakah begitu???

2 comments:

 1. itu pown kalau... hehe.. Wah! entry anda sngt cool, suka dan minat nk baca. penulisan yang menarik. Suka dan follow anda ya..

  Entry terbaru saya
  Emma Watson got pretty legs
  (18sx) Ramai suka anime sebab ini lah!
  The most happiest women in the world

  ReplyDelete
 2. Tak tau nak kata. Sebab tengok pada situasi keadaan semasa dunia kot. Mungkin kalau banyak negara yang huru-hara, orang anggap macam dah biasa sangat kan... Tapi tak tahulah, benda tak jadi lagi kan... :)

  ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...