Friday, 2 July 2021

Semoga dipermudahkan,,nak jual rumah

Assalamualaikum bloggers and readers..

Ada berita baik dan moga dipermudahkan. Tenant yang senang berbincang,  nak teruska nniat nak membeli rumah yang disewakan sekarang. Aku pulak macam dah sampai certain target dan tahun pelaburan ( timing) ..so ok ja.
So far kena dengan harga 1m plus. So kita orang on saja. Benda boleh senang, kenapa nak susahkan.

Tempat tu memang menarik. Design dah suasana memenuhi kehendak kami untuk stay dan  reno bagai. Rumah corner dah plan nak buat small pool utk berendam..wohahaha.. Bukak sliding tepi side tu boleh berfantasi santai tepi kolam,, kecik ja but shud be nice.

Anyway, we should review everything, Financial review, plan macam mana, what current status. How to  improve it , how to make better.
Apa yg berubah dari plan asal? Shud we stick to the plan or change it?

So after discuss all the option, we should sell. Done reviewed and decided

 Time change, environment change and sometime the feel also change. So we go with the flow,, cannot be rigid . Ada juga la dulu katanya nak go with the flow tapi sekerat jalan pun ada, Hampess.Wohahahhaha.

Cuma challenges, the pandemic. yup the movement and the meeting dgn lawyer bagai. So kita tunggu jelah . Relek tenang dan jangan rushing.

Dia pun memang sewa situ. Semoga dipermudahkan..

Note to reader. 
As i keen on property investment , i suggest that kita .reader should consider the property part of longgg term investment planning and to grab the return when time is ripe. Time fly fast, so why wait.




 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...