Wednesday, 2 January 2019

2019: A year to be a new you

Assalamualaikum bloggers and readers..



Terlalu banyak benda nak dibuat sampai taktau nak buat apa. Pembaca pun mesti pernah alami benda yang sama kan. Tapi satu benda pun tak bergerak..
So tahun ni take it easy. Buat benda sesatu. At least one at a time dan yang pentingnya ianya bergerak walaupun sedikit.

So sebagai terapinya aku mulakan dengan memblog.
 Its kinda take away some pressure when I am start writing something. Anything..

Betulalah kata orang. U just start type. Pedulikan dengan tajuk coretan anda. Last sekali baru pikir tajuk. Just mengomel, type, baca semula, betulkan ejaan then komen sendiri-sendiri kat blog. Komen secara jujur dari hati adalah lebih baik dari komen yang fake atau seangkatan dengannya..

Pedulikan kisah atau kata kata orang. Kisah anda untuk diri anda.
Aku rasa semua orang pernah kawan atau  kenal dengan fake person, niat yang fake, pujian yang fake.. kata-kata yang fake, nak ambil kesempatan dari kejujuran…tapi ianya adalah pengajaran.  Something to remember that, even though she/he faking/lies with someone; you or other person; they wont be a peace. .

Photo credit as per pic .. Alamy stock photo



Oh ya.. SELAMAT TAHUN BARU, ucapan yang jarang aku buat tapi for the sake of writing,..

 and its is sincere form me  to wish all the readers Happy New Year. 
Cuma jarang aku ucapkan and raikan. Its only year become new, if you remain the same old person. So, be a new you!! Slowly but surely..Be a better you.

Throwback 2018. A lot of thing accomplished. Yang tersurat atau tersirat.
  • ·         A few loan settled.
  • ·         And target met
  • ·         Relieved of something that membelengu sekian lama. Alhamdulillah. Settle.
  • ·         A more calculative investment and more prudent saving.
  • ·         Looking forward a fruitful and a happy 2019 for me and my family. Something to cherish together.
  • ·         Still a lot of thing to look forward and hope Allah bless us all. In Sha Allah..


1 comment:

  1. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit,
    but instead of that, this is fantastic blog. A great read.
    I'll certainly be back.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...