Wednesday 7 October 2015

Sudah tentu ada kehidupan dan hutan rimba di Marikh!!!

Assalamualaikum bloggers and readers..

Air ditemukan di Marikh.

BAru baru ini dikatakan air dipercayai terdapat di planet Marikh. Atau terdapat bukti kukuh bahawa ada unsur atau petanda bahawa terdapat adanya air di planet merah tersebut.
Aku tak pasti kenapa sungguh-sungguh nak teroka sampai belanja billion-billion dollar pegi ke sana. Tapi bila memikir US yang nak spend duit tersebut  biar saja lah. Nak harap depa bantu umat manusia yang kelaparan ni jgn harap sangat. NAk amik pelarian Syria dan lain-lain pun depa masih berkira.
Keutamaan ialah mencari bukti kehidupan di Marikh, atas nama sains.

Yang aku hairan, kalau dah ada air kenapa tak nampak binatang atau alien dipermukaan planet.
Mana teori Darwin yang mengatakan haiwan berevolusi dari satu sel hingga menjadi sebagak-bagaknya haiwan. Hellooo.. kalau ada air mesti ada organism kan? Air tu pulak mesti berzaman zaman dah ada.. Berbillion tahun kot palnet Marikh wujud...

Makna kata haiwan satu sel tu dah boleh berkembang jadi haiwan yang berenang,,kemudian ada kaki…kemudian terbang..ada pokok dsbgnya..
Kan kan..Bukankah evolusi amik masa yang lama.. bila ada pokok boleh la sustain kitaran air dan hujan dan dah tentulah marikh ada pokok hijau rimba alam dan mosty forest dan lain..
Oh tak boleh sebab dekat matahari.. Takkan sel tu tak boleh berevolusi jadi binatang hang tahan radioaktif dan pancaran UV? Kan teori evolusi mengatakan burung pun ada paruh panjang sbb nak sedut madu yang jauhnya kedalam..
Kan kan?

Jadinya kat sini bukannya tak percaya adanya air. Dengan adanya air di marikh dengan sendiri mematahkan hujan teori evolusi Darwin..

KAlau hampa percaya juga teori ni.. semua makhluk akan pupus!.. Tak akan ada langsung manusia ,, binatang dan lain2 keran semua akan berubah jadi bentuk lain..evolusi lah kan..
Ala dulu semua bentuk monyet…cehhh!
Wohahahaha..ekekekeke,,,hahahaha,,,huhuhuh.

 simpan la gambar tok nek utk pass kepada generasi terkemudian yang rupa bentuk akan jadi lain dimasa depan .
P.s air di Marikh tiada mustahil. Teori Darwin tu saja yang mencabar adanya Tuhan dan kekuasaan Tuhan. Adakah Tuhan hanya boleh mencipta satu sel sahaja??

Allah hu Akbar..
Kun Fayakun…
Ok lah .. nak tidur .
nak lena diulit mimpi ke bulan

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...