Tuesday, 13 September 2022

Sukan sekolah

Assalamualaikum bloggers and readers..

Hari Jumaat baru-baru ni ambil peluang untuk bersama-sama anak-anak dalam acara sukan tahunan sekolah. Inilah antara program-program sekolah yang aku boleh attend selain PIBG dan aktiviti luar.

Kalau depa exam mana boleh join kan.

Anak-anak  pun expect abah depa pergi support.

Jadi aku pun apply cuti.

So pepagi lagi dah bergerak ke Komplek Sukan UPM Serdang. Pukul 7.30am suppose to start kan. Tapi banyak sangat gimik nya perbarisan hinggakan pukul 10.am baru mula acara lari.

 

Timing maybe lari ni, sebab hari Jumaat, aku fikir.

Bila buka buku program digital ianya patut habs 12 atau 12.30 noon.

Apapun dipendekkan story, memang bersambug lepas Jumaat. Lari timing banyak sangat.

Takpelah.. aku dah diskus denagn PKHEM supaya kena ada event manager yang jaga timing supaya kalau behind schedule tu yang lain kena pederas. Cepatkan supaya dapat kejar masa.

Atau pun jangan buatfull event  sukan hari Jumaat. Kalau tak boleh juga buat selected event ja. Acara gimik perbarisan kena limitkan 90 saat ke, Sebab event ialah sukan. Jangan ber”tik tok” banyak sangat.

 






Alhamdulillah acara habis pukul 4pm, dan anak-anak semua berjaya dapat pingat. Dari gangsa hinggalah emas.


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...