Friday, 5 October 2012

VGMC???

Assalamualaikum bloggers and readers..

Ramai member tanya aku tentang biz VGMC..atau Virgin Gold Mining Corp..
Ramai yang berhenti kerja dan sibuk mencari org untuk masuk se lot dua lot..
Emas, Menjadi rebutan sepanjang zaman



Dengar ni nak habaq pi..

-Jangan invest benda  yang kita tak tau..
-Kalau terlalu hebat sangat pulangan sampai tak termasuk dek akal..better run away..
Never stop..juz run away bcoz it will trap u later...

Memang ada org nak promote aku tapi bila aku tanya balik soklan cepumas dia tak boleh jawab..
 "
Test list " benda2 macam ni senang saja:

1. Kalau dah untung banyak kenapa baik hati nak share dengan org seantero dunia.?? Badan kebajikan ke nak baji duit org??
2. Kenapa tak raise fund thru IPO ke bond ke.!
3. Apa bizness dia, operasi dia..?? Korang paham ker?
4. Kenapa tak ada infor pun pasal company tu kat news, ke investment buletin ke?
5. Kenapa kena cari org???

So.. jgn terlibat dalam skim cepat kaya.....



18 comments:

  1. Good advice..sekarang mmg banyak sangat skim, semoga kita tak mudah terpengaruh dan dilindungi dari kesusahan.

    ReplyDelete
  2. hehehe.. semua investmnt sbenarnya menggunakan konsep yg sama. termasuk bank. kalau x bank xder promosi gila2. beza2 ia legal dan illegal.

    ReplyDelete
  3. ish...nauzubillah...mmg takut sgt kalau terjebak...

    ReplyDelete
  4. ya btol tu...skim cepat kaya tu menyebabkan cepat juga la jadik miskin...wallahua'lam :)

    ReplyDelete
  5. member pun ada join yg ni.pastu promote..nsb bek sya bkn jnis yg mnt benda ni..

    ReplyDelete
  6. intresting ;0 jmput singgh blog sy jga yer http://maithasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Sebelum post mengenai bnd ni, selidik la dlu. Benda ni mmg investment, kenapa kat malaysia kita tak dengar? sebab malaysia ni negara tax, kalo sebagai syarikat nk cari investor, mmg dorg nk investor dpt pulangan yang byk, tapi bila masuk kat malaysia ni, pulangan kpd investor mmg sikit. nk byr tax, byr kat bank negara, mcm2. so, jgn post bnd yng bertanya, anda sendiri yg cari. bkn nk mntak org cari kan jawapan utk anda.

    ReplyDelete
  8. Malaysia negara tax? Negara mana xder tax..Brunai je kot
    tak paham lah Anon...
    post ni bukan soklan yang bertanya..
    juz nak listkan soklan kepada VGMC ttg perkara diatas..kalau boleh jawab ok lah..

    ReplyDelete
  9. 1 oktober 2012 vgmc dah stop pembayaran dividen, memang pelabur dalam dilema.

    ReplyDelete
  10. takziah kepada yang sudah hangus duitnya..mana ada investment yang pulangannya tiap2 bulan..if it's too good to be true (sila sambung sendiri)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...