Tuesday, 27 August 2013

Bunga-bunga Floria Tropika

Assalamualaikum bloggers and readers..

Gambar2 bunga dan seangkatan dengannya..
Sewaktu Floria Putrajaya  tempohari..

Sekarang baru sempat process ala-ala gitu..
Dan..upload di blog ni..

Hope y'all like it...



Monday, 26 August 2013

Friday, 23 August 2013

PAgi yang berkabus

Assalamualaikum bloggers and readers..
 Di Kampung ku..

Aman , nyaman , tenang...



Monday, 19 August 2013

Satu subuh di Putrajaya

Assalamualaikum bloggers and readers..


Selepas soq dan subuh pada pagi Ramadhan yang lepas...
Belajar dan praktis photography setelah agak lama tak shoot..

Sunday, 11 August 2013

Kekalkan kemenangan ini...!!!

Assalamualaikum bloggers and readers..

Selamat Hari Raya...
Maaf Zahir dan batin kepada pembaca dan peninjau blog ini...

Mokalu ( Kalau) aku tak ucapkan juga selamat hari raya memang tak patut sangat.
Dahla tak bersalam, sms pun idak..kad..kad? erm satu aktiviti yang hampir pupus kot..kesian kan.

 Ucapan kat sini kira paling rendah kot martabat dalam ucapan-ucapan hari kebesaran selepas ucapan dan bersalaman berdepan.. Kemudian diikuti dengan kad raya dan sms..
Ucapan facebook dan blog ni kira last la kot tarafnya.. so kalau tak diucapkan juga tak tahulah kan..Jadi maaf lah kenkawan yang tak menerima sms ucapan  ..moga ucapan blog ini sebagai pengganti diri..

Itulah zaman sekarang..korang semua tak tahulah.. Aku rasa dengan teknologi ni aka sosial network ni beginilah jadinya. Dalam pada menambah ramai rakan, tradisi lama makin terpinggir.. Akulah salah sorang tu..

Anyway... balik kampung satu kemestian. Suasana tu yang penting. Biarlah meredah kesesakan yang memeritkan. Namun tetap juga mudik kehalaman kampung.. Teruja tak terasa penatnya..

Barca dan Datuk LCW tema hari ni. Kesian lagi dia (LCW), mungkin bukan zaman dia. Dia muncul dizaman yang salah sebab ada Lin Dan zaman ni. Kira China yang rakyat berbillion tu kira bernasib baik ada sorang jagoan bernama Lin Dan. Malaysia pun kira berurntung dengan hanya 28 juta ada seorang bernama Lee Chong Wei dilahirkan kat sini. 28 juta berbanding 1 billion (?),, kira Malaysia ni ok apa..

Barca.. .. pasukan yang aku admire hadir dengan reputasi yang gah.. Bolos juga dek rembatan Amri Yahya... Gempaq siut.. Amri boleh score melawan Barca.. Mungkin kalah 1-3 lebih menggembirakan Amri berbanding seri 0-0. Mungkin. Sapa tak bangga score dengan juara Liga Sepanyol baq hang..

Messi seminit pun tak main.. Aduyai, Mengecewakan semua penonton di depan tv macam aku.. Yang pi Stadium lagi la kan..

Ok la berbalik mood raya.. Sekali lagi ucapan penuh keikhlasan dari kami sekeluarga..

Salam aidilfitri,
Salam kemaafan...
 Kekalkan "kemenangan" ini sampai Ramadhan tahun depan..
 Raikanlah jikalau pun  nak rai sampai sebulan..
Yang susahnya nak pertahankan kemenangan sebab musuh dah berkeliaran..

Danish- boring kot sbb tunggu lama ..kena posing dari tadi, sbb adik merajuk
Angah- Ever ready untuk bergambar
Yasmin- Asyik tak nak tengok depan
Akmal_ dok pujuk adik
Aisya- Ada yang tak puashati sebab kain dia... Merajuk je
Along- Kena amik masa betulkan tudung
Aliff-Siap saja.. Anytime dan nak cepat





Sunday, 4 August 2013

Pertama kali...

Assalamualaikum bloggers and readers..

Pertama kali aku berkunjung Bazar Ramdhan di Presint 2 Putrajaya. Setelah hampir sebulan menetap ke sini.
Alang-alang nak juga meninjau suasana ...

Mentari 26 Ramadhan melabuhkan tirai di Bazar Putrajaya

Ada lagi harga ni..kejutan juga. Merapati nampak comel comel je.. :)

Meninjau nasi kerabu. Favorite tapi bukan hari ni

Suasana pengunjung yang datang

lagi gambar mentari

Laksa Penang Mega..ingat saiznya mega

Ramainya beratur kat gerai ni

Friday, 2 August 2013

Kunjungan ke Bird Park

Assalamualaikum bloggers and readers..

Orang suruh tengok ja.. Asiya nak pegang jugak tu

Walaupun dekat dan lama dah wujud.. Tahun ni baru berkunjung ke KL Bird Park..

One of the best place for tourist,,,

Thursday, 1 August 2013

Rumah....(sebelum)


Dapur yang belum di "kitchen kabinetkan"


The family area

Susunan papan wardrobe

Still family area dan tangga naik ke tingkat 2 1/2


Aku jadi spider man kejap...orang pasang langsir kena buka dan ikut ukuran dia..
Buek penat manjat saja..

Assalamualaikum bloggers and readers..


Ingin aku nukilkan memori keadaan rumah sebelum berpindah masuk dan dalam keadaan "bare" ( masih kosong ).

Alhamdulillah.. sempena Ramadhan kami diberi nikmat dan rezeki untuk berpindah ke sini.
Moga keluarga ku dilindungi dari segala bencana dan tipu daya manusia dan berada di dalam lindungan Rahmat-Nya sentiasa.

Puchong meninggalkan sejuta memori..
Namun Putrajaya persinggahan terkini..
Sebelum pergi ke persinggahan abadi.
Dimana kita tak pernah mengetahui.

Itu rahsia Allah..
Cuma... bersediakah kita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...