Friday, 29 June 2012

Boleh buat muka "innocent" tahap cipan

Aku melihat trafik yang amat padat. Satu fenomena yang aku terbiasa, bukan sengaja biasa tapi dipaksa membiasakan diri. Sesak , padat, penuh asap dan deruman; bagi yang menaiki motorsikal.

Itulah rencah kehidupan kota. Ada berkereta ada ber"moto" ada ber"lrt". Semuanya menuju destinasi memasing dan tanpa peduli yang lain. Engkau-engkau...aku-aku.

Sedang aku memikirkan rencah2 tersebut( bukan rencah kari ke kurma tau). Sebenarnya tak perlulah aku fikir pun. Saja nak tulis blog bagi panjang...anyway...

Tiba-tiba...............
Terasa kereta aku dilanggar dari belakang. Atau sebenarnya disagat atau kata org kedah "senerih". Kereta yang cuba memotong kearah kanan. Agaknya salah budget atau tergesa2 supaya ruangnya tak dimasuki kereta lain, terkena lah kereta aku...

Lagi sekali??? Aduyai... Kenapakah???

Yang menariknya kereta tersebut buat2 tatau dan terus kedepan. Eh boleh pulak macam tu..
Siap bergoyang kereta aku boleh tak perasan. Dengan lajunya mara kedepan dalam 10 meter atau jarak dua buah kereta kekanan aku.

Macam lah boleh lari.!!.. Apa kes ni. Ingat jenis langgar lari ke?? Jam kan kat depan..

Terus aku beri signal nak masuk kanan dan berada dibelakang kereta beliau. Aku hon dan dia keluar dengan muka "inesen". Cet... Boleh kekdahnya..

"Apahal bang? Kena ker????" Muka inesen bertanyakan soalan. Seoalah-olah aku tak boleh marah dia, soalah-olah dia adalah golongan OKU yang perlukan simpati...kerana kepayahan membawa jentera..

Soalah-olah se"inesen" seperti kambing kelaparan (yang nak mati) yang makan pokok mangga aku...Hampeh!!!

Arghh malas aku nak citer, boring mengingati ke"inesenan" dia....

Lagi pun hari Jumaat...jom !


Moral story: Muka "inesen" tak perlu dibuat2, kalau memang "inesen" org akan tau. Kalau buat2 "inesen" lagi org tau!!!

7 comments:

  1. comel muka kambing itu.... rasa nak cium je! hahahhaha... anyway.... sabar jela ye..... kalo banyak damagenye mintak bayar.....

    ReplyDelete
  2. hahaha...macam tu ye... jadi tension bila pikekan inesennye org tu... hihi

    ReplyDelete
  3. kononnya innocent kan..konon..tp ..ok lah chill!!

    ReplyDelete
  4. buat muka sardin ye hahah boleh plak camtu

    ReplyDelete
  5. buat inesen sbb nak ngelat la tew hahah

    ReplyDelete
  6. Nuriz,,sardin boleh juga dimakan..kalau muka sardin? kasi dia makan selipar kot,,
    Zaujah...yep, biarlah dia...

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...