Thursday, 19 April 2012

100 Hari lagi ke Olimpik- (The count down and the mascots of previous games)

Semalam bermulanya count-down 100 hari lagi untuk sukan Olimpik . Adakah emas pertama Malaysia akan menjelma. Kalau tak silap berlansungnya dalam bulan Ramadan. Depa mana ambik kira ramadan atau tidak kan...






Sebelum itu, mari kita kenali maskot-maskot Kejohanan Sukan Olimpik sebelum-sebelum ini:





(The mascots of the previous Olympic Games):




1972 Munich -- Waldi, the Dachshund huh... siap colourful lagi.... ok la zaman dolu dolu kan..



1976 Montreal 

-- Amik the beaver



alamak demoknya mascot ni....... ni olimpik ke sumo?



1980 Moscow -- Misha the Bear



yg ni comei,,,mungkin kat rusia banyak bear kot...beruang kutub kan banyak,,logo pun cantik





1984 Los Angeles -- Sam The Eagle




boring logo/mascot ni..macam donald duck!




1988 Seoul -- Hodori the Tiger



Simple and quite nice to see




1992 Barcelona -- Cobi the Dog



Pun comel jugak...boleh la kalau nak buat koleksi



1996 Atlanta -- Izzy, the... we still don't know



nick name dia "sperm in the shoes" ..hahahha




2000 Sydney -- Olly, a kookaburra, Syd, a platypus and Millie, an echidna



meriah nya mascot..kenapa banyak sangat?






2004 Athens -- Athena and Phevos, two dolls from an ancient archeological site in Greece



khas untuk ahli acheology kot...





2008 Beijing -- The Fuwa, 'Good luck dolls' Beibei, Jingjing, Huanhuan, Yingying, and Nini




Mak aiii...ramai la meriah..semeriah penduduk di China





2012 London -- Wenlock and Mandeville, two... we don't know



huh... apa menatang ni...konfius den..



Source: Yahoo7

1 comment:

  1. menarik betul mascots ini... thanks for sharing...

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...