Monday, 29 October 2018

Tahniah Perak!!! Kejor Yob Kejor: Tahun comeback!!






Ketika aku ingin menulis coretan ini, perlawanan belum pun bermula. Dan aku memilih Terengganu untuk menjuarai Piala Malaysia tahun ini.Tetapi tak sempat update blog..

 Instint aku berkata demikian,.. dan ketika Terengganu mendahului 2-0, rasa telahan aku betul.

Kemudian bertukar kedudukan 2-1. 
Hahaha, memang aku harapkan Perak score juga. So macam tepatlah tekaan. Seolah-olah terrer aku meneka.
... terer la sgt, teka je kan.


Kemudian Perak samakan kedudukan, and the rest is history..they are  the champion

Termaktublah Perak juara.

Aku sebagai penyokong neutral, tak de hal sapa yang menang. Cuma tekaan saja salah.

..dalam takde hal pun, frust juga Kedah out awal2 lagi .. HuuHuhu.

Hari Sabtu tu balik dari Klang melalui area Proton. huh hujan lebat selebatnya.. sampai rumah tengok wasap yang dikongsi dah hampir kebanjiran kawasan stadium.

Anyway, perlawanan menarik. Sangat menarik, Daya melawan Perak, keampuhan, kesilapan, salah timing. dengan referi yang sedikit kontroversi ynagmewarnai perlawanan. ditambah dengan 2 kad merah, satu sepasukan, menjadikan perlawanan memang epik.

Dua gol perak di kala minit akhir perlawwana adalah highlight perlawanan.
(Esok nya ramai orang dalam facebook mengakui orang Perak,,)
Tahniah Yeob..!!,


Ianya merupakan comeback yang sangat mengujakan penyokong perak. Terenganu hanya menunggu saat wisel ditiup dan Perak mengharapkan serangan terakhir untuk mengubah segala, Dan Perak berjaya. Terengganu tunduk melutut kecewa. Sepakan penalti memberi kejayaan buat Perak.

What a comeback!!!

memang tahun ini  adalah comeback comeback..

Tun M kembali menerajui Malaysia. Satu comeback yang mengejutkan dunia

Dalam hoki piala Asia bulan September (kalau tak silap?) untuk penentuan pingat emas, Malaysia mendahului Jepun 4-1 sebelum Jepun buat comeback dan menang 5-4. Aduyai..kecewa sampai la ni.

Dalam semifinal Asia Champion trophy, hari Sabtu, Pakistan leads 4-1, sebelum Malaysia buat comeback dan catat keputusan seri 4-4. dan akhirnya Pakistan jugak menang penalty. Comeback yang anti-climax..

1 comment:

  1. When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment
    is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from
    that service? Many thanks!

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...