Monday, 18 July 2011

Kontang ko Sordin...???



Balik dari selatan tanah air hari tu, aku singgah R&R Seremban hala ke KL. Aku selalunya malas nak singgah tapi dengan penat dan nak menyegarkan badan pergi lah ke Stesyen Petronas. Memang suasana sibuk sangat kat situ tak tahu lah , samada memang ramai nk isi minyak atau nak “bershopping” kat kedai mesra.

Memang ada org bershopping kat situ. Shopping makanan la.

Kemudian aku dengar laungan “Karipap karipap”. Oh, memang dia sentiasa ada situ agaknya. Kalau para pembaca selalu berulang alik laluan tu dan tersinggah di stesyen petronas mungkin selalu nampak dia.
Memang sedap karipap dia. Erm, bagi aku lah, bukan first time aku beli, ni kali kedua. Dan masih rasa sedap. Entah-entah aku kelaparan kot.

Ramai org queue. Dia tanyalah nak berapa kat customer…mcm orderlah gitu

Pelanggan jawab: “2 kentang”
Peniaga: ‘OK,Dua kontang. Terima kasih.. Encik.’

Pelanggan B: ‘4 kentang 3 sardin’
Peniaga: (Senyum) ’ Baik cik ,, Ni empat Kontang tigo Sordin’

Aku dalam hati..Memang piau negoghi sembilan pok cik ni.Semua order di “translate” nye)
Sampai kat aku dia Tanya: Ncik, nak berapo?

Aku: OMPEK KONTANG LIMO SORDIN… (translate siap-siap)
Peniaga terus saja bungkus..sonyummm ja…

Tak ado nyo di ulangnyo laiii..
(aku belasah, betul tak betul nahu dia aku tak tau,,.sebenarnya aku nak beli berapa KONTANG berapa SORDIN aku tak pasti..aku main sebut ja)

5 comments:

  1. hahahaha noty nya.pakcik tu naik malu kot kamu tiru dye ckp.hhehee

    ReplyDelete
  2. hahahhaha.. tringat bang bil... dia suka ckp bahasa nogori dio....

    ReplyDelete
  3. haha. betul ke 'ompek' lawak bunyi dia

    ReplyDelete
  4. ompek tu betul sordin...em..tak tahu la sbb saya pun tak pure negeri=)

    anyway selamt brknln=)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...