Monday, 14 February 2011

Facebook : "Friend" yang bukan kawan

Agak kepenatan hari ini. Siang tadi pergi rumah @ Shah Alam... hanya menunggu rumah tu berpindah tangan. InsyaAllah akan dijual sedikit masa lagi. Harap ada sikit keuntungan dan manfaat.. Oh zakat jgn dilupa ya wahai penulis... Will be sold around half mill. Wink wink...

Penat gak tadi.. Nak pi amik barang and a few fittings . Bawak ja tools box... Tapi malam ni agak penat sehhhh..

Pastu pi tapau Ayam Bukhara @ Seksyen 3. Teringat masa belajaq dulu kekadang pi kedai mamak ni la, masa class break. Tapi tak selalu lah. Mana ada duit. Student lagi..

Oh ya, pasal facebook, aku tak ramai fren, memang jenis macam tu. Dalam tak ramai tak ramai pun aku tak pasti whether nak maintain frenship ke tak,,, jap jap, dont get me wrong.. bukan aku tak mau berkawan.

Tapi persoalan aku macam ni:

1. Ada antara depa yang aku tak penah kenal dan masih tak kenal. Tu tak pa la, ada yang tak penah bertegur sapa, hatta satu msg atau comment pun tak penah. Soklan aku, kawan ka kalau macam tu?

2. Depa ni bukan sedara atau school mate atau ofis mate aku. Macam aku kata tadi, tak ada salam perkenalan atau effort untuk berkenal-kenal. Mana semangat ukhwah sesama kita.

3. Atau kalau aku ada add, mesti aku pernah kenal atau pernah wujud dalam hidup aku sebelum ni. Mungkin ada sorang dua member suggest sbb interest yang sama, industri sama .... Aku make a point untuk thank them for accepting as fren ( ada yg terlepas ke? mungkin ada, coz kita tak perfect...entah, need to check)YEp,,setiap org ada kelemahan.

4. Aku bukan nya buat apa bizness untuk promo bizness aku...juz share my hobby..to my fren yang memang kawan

5. Atau sombongkah aku? Mungkin jugak..... Tapi aku kekadang tak paham status yg depa letak (fren yang bukan kawan nih) .Is it for me as fren???? .. What the heck do i care???? Then persoalannya kembali pada aku>>> Aku juga buat mcm tu ka? Adakah semua fren aku terkesima atau terbodoh atau terkedu atu ter"pelik" ( atau ter"boring") dgn status aku...

6. Entahlah patut ke tak aku masuk entry ni dalam blog aku.. Adakah "fren" (yang bukan kawan) aku akan salah paham?

7. Entahlah..mungkin sbb ni aku tak ramai kawan.....

Salam Ukwah sesama kita dan selamat Menyambut MaulidurRasul....to all my fren...

5 comments:

  1. friend dlm alam maya .mcm tu la hakikat ny .

    ReplyDelete
  2. yepp maybe,,, friend now and then its different.. world keep changing

    ReplyDelete
  3. Hi Anon... 1%,,,, ? I m still tire today..

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...