Friday, 25 May 2012

Booooo sama Celcom.. Hampeh!!


Kalau betullah ...Booo sama itu Celcom…..Aku kena bertindak. Yang pertama bagitau rakan-rakan blogger, kalau yang masih tak tau.
Celcom akan kenakan caj bill terperinci sebanyak RM5.00 untuk seiap pelanggan mulai 18 Mei. Dah lepas dah pun.!!
Bagi aku, menyediakn bill untuk memberitahu apa yang patut dibayar oleh pelanggan alah part and parcel of the service. Maknanya adalah tanggungjawab telco untuk memperincikan apakah panggilan2 atau data yg telah digunakan oleh customer. Barulah mudah customer nak bayar atau check deailnya.

Jadi tak perlu lah caj tapi kalau setakat singgit dua mungkin boleh diterima kalau nak caj jugak. Bagi aku ianya sepatutnya sebahagian dari customer enggagement cost je yang patut ditanggung oleh telco.

Janganlah pulak celcom ambil kesempatan dari kempen hijau sampai nak tindih/lenyek pelanggan sorang RM5.00 satu bill.
Berapa pelanggan dia ada satu melion? Dua melion??? Huh melion tuh…ok katakan 1 million, kalau sorang Rm5.00 dah LIMA JUTA!!! Ado ke kos kertas and stamp samapi lima juta hengget? Celcom, korang nak jual kertas ke nak sedia telecommunication servces???

Dalam 1 juta jer kot kos nya. Ni mau untung masyukkk banyak ni.

Educate lah customer guna e-billing bukannya nak mendenda dan pada masa yang sama ambil untung. Buat macam penggunaan plastik. Duit tu bukan pasaraya yang amik, tapi masuk tabung khas kerajaan. ( walaupun aku tak pasti macam mana kaedahnya)..

p.s Kena email ke SKM nih…

6 comments:

  1. MAHAL TU LIMA HENGGET.... SAMA JE DIORG NI SUKA CHARGE BUKAN2

    ReplyDelete
  2. tolong boooo sama maxis lebih dahulu.. sebab maxis dulu yg implement mende alah ni... semenjak january 2012 lg.... dan harga untuk itemized billing also rm 5.00...

    ReplyDelete
  3. yupp... setuju .. maxis memang dah buat... serius bengang.. so online je sekarang..

    ReplyDelete
  4. msredcheese... yup..bukan semua org ada internet

    ReplyDelete
  5. lifechaos...booo maxis
    belogkiter... better on line and punish them by reducing the usage
    Ah moi.... untunglah!!

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...