Friday, 16 September 2011

Huh.... tempat aku ada pulau...???

Semalam tengok iklan.. Ada new development di kawasan yang sewaktu dgn rumah aku.. D'Island... kalau bahasa kebangsaan D'Pulau kot...


Punya lah gempaq ... buat atas lombong...hanya satu jalan masuk..sebab tu panggil D'Pulau..


Aku pun pergi tinjau tadi..setelah balik dari Putra Perdana...




Komen aku...



Design dia cantik. Moden dan kontemporari, sesuai dengan namanya. Kalau d'Kampung tu tak sesuai lah kot design macam ni.. Tema resort berhadapan dengan tasik. Yep, sudah tak dipanggil lombong..sekarang ni semua dah bukan lombong, semua lombong di Puchong jadi tasik.. Pembangunan yang lengkap, siapp dengan club-house dan jeti ke dalam 'tasik'. Serta dirancang kawasan komercial didalm guarded komuniti...


Sempat juga aku amik gambar dalam rumah pertunjukkan.. a.k.a "Show-house". Superlink dan semi-d..



Aku nak highlight yang semi-d luasnya 40 x 80..dan ada lif dalam rumah.. Sebabnya mungkin nak menyerlahkan kemewahan dan kerana setinggi 3 tingkat. Harga 1m dan 2 million keatas.... Wohaa..
Kalau tak silap superlink size 22x80 @ 1.45 million dan semi-d 2.4million..oh ni price from*..macam air asia tau...



Dan mungkin disebabkan tanah yg ditebus dan bekas lombong ianya ada leasehold..tamat 2108...


Yang tak bestnya...saleswoman/gurl macam hape je...Tak pandai nak explain.. Hermm kalau tak aku dah sign cek kosong bg dia...
memang x sesuai la jadi sales.... memang dia dapat kosong markah dari aku



Ahaks.. Cek memang kosong...kosong duit kat bank..mana leh laku...wakakakakaka.

Satu lagi masa aku nak keluar aku nampak dia pergi panggil guard suruh jaga lif tu....


memang ramai nak mencuba naik...dia takut over capacity kot..ye lah bukan heavy duty punya lif..lif dalam rumah...


Photo-photonya seperti kat bawah..banyak juga aku snap..hanya guna kemera fon ja.. Malas nak galas nikon aku..mungkin juga tak dibenarkan punn

1F


































Balkoni 3F






semi-d from suprlink....































































Menuju semi-d...






ruang tamu semi-d








Dalam lif.. tiga tingkat saja









lif moving up..








Superlink dari semi-d
















3F








view dari bilik air 3rdfloor








ground floor..dekat pintu masuk













3 comments:

  1. pergh...ni rumah orang kaya ni...

    ReplyDelete
  2. wow menarik tu...boleh berangnan nak duk sana hehehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...