Monday, 4 October 2021

Another good news

Lurvy.. a name I call my wife in this blog.

Because of my daughter .. she was very excited when we bought the car and called it Lavy.
Not MyVi.

Small kid she was., still learning to speak.
"Nak nek keta Lavy"

so i inspired and changed to Lurvy.. quite catchy.

My wife..she doesn't give much thought about promotion and the reward. 

Just doing her job day in day out. Not much complain, at least to me. 

Told me that her friend said congrats but she doesnt bother to check . Don't believe. Unless being informed formally. 

"Err. Pengetua tak ckp. Tak kata apa pun. Biar lah"
"Buat apa nak sibuk2 tanya  ke apa. Tak banyak beza pun"

But she is doing great.

I remembered she struggled so hard undergraduate. Tried to get a scroll in Acctancy. Of course i was the tutor. Studied together. Till graduated.

I was the one who convinced her to stay and did degree here instead of going to UK. She stayed bcoz i was staying, and believed in Uitm.  What a thought of me!

( Apa punya fikiran kan..kan?.Org semua nak pegi oversea. Reason kedua, jimat duit kerajaan. Beratus ribu nak spend untuk kita. Hahaha,, Ada ka masa tu nak jikat duit gomen.

Reason ketiga,, kalau mak ayah sakit senang nak balik kampung.. Heheh..anak emak)

Anyway we made rights choices.. Stayed here, Studied here.  Near with family.

(Beraya dgn keluarga sepanjang setiap tahun)

Now she promoted to DG54. Baru dia wassap tu pun kawan bagi link suruh check, Kalau tak dia tak selidik punya. Apa org bagi infor dia check. Takde nak tanya2 punya
  
Aku bukan tahu sgt gred-gred kerajaan ni. Itu dia punya pangkat dan aku kerja swasta kan. So tak kisah sangat. Asal dia happy dengan kerja dia. Happy dengan environment.




Eh DG54? Level apa eh.

Start DG41. degree kan . 
banyak juga nombor ni 54. aku pun google.. MAcam maximum dah sebelum JUSA..


Dulu ada joke dengan dia.. Kalau  kerja kat sekolah ni boleh naik JUSA tak? 

Ye lah aku mana tau. Tapi aku yang menyibuk

"Eh. Takkan kot."" Cikgu je pun"

Aku pun tak tau kelayakan JUSA ni. Lurvy lagilah tak ambil tau bab2  pangkat ni. Bukan la tak peduli langsung tapi tu lah cara dia.

Dapat. dapat.. 
apa org bagi amik. Dan bersyukur

Dia dok buat keja dia ja..itu lah dia. Tak yah pening pening.

Apapun tahniah Lurvy. Keep up the good job!!




No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...