Saturday, 11 February 2012

Along daftar di MRSM Langkawi

Assalamualaikum...
Kami berkunjung ke Langkawi, Pulau Lagenda untuk urusan pendaftaran Nabila. Tarikhnya 8 Mac tapi kami pergi awal-awal lagi iaitu 7 Mac lagi. Tak nak kelam kabut walaupun rasanya sempat juga pada 8 hb tu.

Nabila bertukar dari MRSM Terendak ke sana. Bersama sorang lagi kawan. Depa pun pi awal juga.

Pendaftaran berjalan amat lancar. Lagipun dah F4, jadi tak ada masalah sangat. Prosesnya simple dan teratur sekali. Dari mula sampai ke parking hingga ke hostel/ asrama. Ramai sekali badan-badan uniform termasuk PWP bertugas di segenap simpang.

Dengan bersemangat anak-anak muda nak tolong angkat beg.
Masa nak tunggu taklimat kami gegas ke jeti beli tiket sebab nak tunggu lama lagi . Taklimat bermula pukul 12.00. Pukul 10 dah selesai daftar. Dari MRSM ke jeti mungkin tak sampai 10 minit. Dekat ja... LEpas beli tiket , terus pergi check out.
Kemudian masuk MRSM semula dengar taklimat. Seterusnya perjumpaan dengan guru homeroom ..yang digantikan oleh suaminya kerana guru tu MC la pulak.

Lurvy dah jumpa pengetua MRSM Langkawi yang merupakan ustaz beliau kat Balik Pulau. Aduh, kecilnya dunia... Hari tu kat Terendak juga guru beliau jadi Pengetua. Ke sini pun jumpa guru juga, dan dia sendiri seorang guru!

Bila aku perkenal diri terus dia cakap dengan orang sebelah yang Lurvy anak murid dia. Lebih hebat dari dia sebab anak tujuh dan dia baru lima... aduyai. Tadi kat tempat lain dia sound kat kawan dia benda serupa...Ahaks..

Aisya...di celah celah pelajar yang berikrar




Semasa taklimat




Pesanan penaja untuk Along.. erm Ladies talk...





Dekat dengan entrance..







Blok Akademic MRSM LANGKAWi










Koperasi












Sempat tinjau ruang dobi/laundry









Asrama puteri.. Semuanya nama Tanjung ...(? kalau tak silap)







All girl..again...






Sib baik bawak askar...boleh tolong, mengacau..(Sorry MIn min)




Penat menolong



















Mengemas...Asrama dia ok. Menarik. Satu bilik empat orang.

















Ukur baju sukan...




Beg sebelum kena inspect... No jeans no khakis..no etc.. hey no problem! Nak belajar kena follow the rules lah Along. Kalau tanak ikut buat MRSM sendiri, boleh?


















Yang nak tolong angkat pulak anak-anak F2 kot.. tak pa la dik..berat tu!





Urusan pendaftaran berjalan lancar



Bila abah sibuk,,aisya jadi photographer...







Ni ha Aisya....










Blur pun blur lah Aisya... kalau tak bila nak ada photo abah








Oh ni gamabr hiasan..





Huih banyaknya photo di upload..... memang banyak aku ambik pun masa pergi Langkawi kali ni..walaupun atas urusan rasmi keluarga...wohahahaha


.Update. Neelofa kat MRSM Langkawi jugak????

8 comments:

  1. nak Toblerone.. HEHE..
    btw, Congrats to ur Along... :)

    ReplyDelete
  2. Zwan...boleh . MAi la sini... And Thnks

    ReplyDelete
  3. Kat Langkawi ni best.... peaceful and paling important coklat import murah !

    ReplyDelete
  4. Today there is still plenty of activity in all the area mines.
    If you have lower defence you can survive as well, but it won't be as easy. Also onsite is a physics lab, which is in The underground psychic lab is in use today, by the University of Minnesota.

    Here is my web-site ... mining

    ReplyDelete
  5. Be sure that the oil doesnt get direct contact to your own hair
    scalp. - If your hair feels rough, condition it right
    away. Though addressing these underlying causes is very important in order to prevent hair fall, coconut
    oil can also help to an extent. Even though all the hair was thoroughly coated and it
    was always rinsed so well that no traces were left, little by little the kids escaped
    our weekly ritual and I found it easier to not chase them about it,
    especially considering the hundreds of other matters which did need
    to be chased. Goodness of traditional herbs work wonders for
    colored, straightened and chemically treated hair.


    my web blog - wavy hairstyles

    ReplyDelete
  6. It is through the use of this medium that they wish
    to make in roads in the communications market.
    E-papers are able to take advantage of story, sacrificing other, decidedly less important stories and
    giving as much detail about breaking news as possible. Several news reports,
    writers, and analysts play a crucial role in the development of global news undoubtedly.
    For documentation purposes and additional interest, be sure to include the banner including the name of
    the news publication, as well as the date section.
    Thats why Indian Hindi papers are very popular in all corners of India.


    Here is my webpage; click here

    ReplyDelete
  7. You should generously massage your head with this oil at night for flaunting
    a high quality curls next day. Eating white sesame
    seeds in the morning, take alfalfa juice mixed with carrot juice and lettuce or third cup
    of aloe vera juice every day are very good natural remedies.

    I confess that I was a little bit skeptical at initially.
    Your health and appearance can be improved with essential oils.
    Many people use hair greases to keep their hair
    moisturized.

    Also visit my web page :: beauty products

    ReplyDelete
  8. Here you can have tremendous savings, as you can learn the whole process without smashing
    up an airplane. Even recommended system specs had difficulties coping
    with the games demands on first launch when flying over the more substantial town locations.
    The atmosphere parameters calculated are: temperature, dew point, pressure density, wind (three-dimensional)
    and visibility. Hardness is less then quartz, or ca
    6 on Mohs scale. In general, it is something manufactured, to pretend to be (or simulate), something else more valuable.


    My website :: simulator

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...