Wednesday, 7 March 2012

Japan Trip: Susah juga nak dapatkan Yen...

Assalam...
Di luar masih lagi hujan. Sejak lepas Isya' lagi. Ramai dah tidur. Aku baru siap gosok baju sekolah anak. Kena paksa rela ... Selalu Lurvy yang buat tapi minggu ni sekolah asyik meeting saja. So dia nak tanda paper mlm ni...

Di TV ada repeat Arsenal lawan Milan. Layan juga sambil 'mute' volume. Urgh ,, bola lagi. Dia ada peringkat-peringkat peminat bola ni. Ada yang minat bola, in fact semua minat bola,... satu minat main , satu lagi puak minat tengok. Lepas tu komen berjela..... Uish apa aku tulis pasal bola ni..

Semalam petang selepas kerja pergi 3 pengurup wang, cari yen. Semua kata tak ada stok. Area punchong mungkin dah habis. Tengah hari tadi baru dapat tukar. Tu pun order dulu. Kata tunggu setengah jam..Last last after 5 baru sampai.. Pulak tu kurang dari yang order..
Ok lah pepehal dah ada YEN. Maybe esok tukar lagi..

Planning to Japan dah ok. Budget pun dah siap. Barang dah beli.. Kena final checklist esok . Jumaat nak bertolak. 9 mac till 16 mac...
KUL_Narita- Haneda- Obihoro. So far, usha thru internet ni ok saja route ni...

11 Mac ulangtahun Tsunami kat Fukushima....Jepun ni banyak ulangtahun sebenarnya.. Yang aku ingat 6 ogos hari peringatan gugurnya bom nuklear kat hiroshima... Tapi semua nya Jepun dapat bangun..Adakah kita juga dapat bangun bila jatuh. Bukan saja bangun, malah bangun dengan lebih gagah... !!!!

Genki de!!!

1 comment:

  1. harap kita pon dpt bgun dgn gagah bile jatuh.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...