Sunday, 30 April 2017

Ipoh makan di mana? Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung.

Walaupun pernah bermastautin di Ipoh selama 5 tahun aku tak pasti mana tempat yang jadi tumpuan kecuali yang tersohor yang dah viral seperti Nasi Vangge atau nasi ganja.
Selalu Lurvy tanya atau ajak makan kat tempat yang best di Ipoh, aku pun tak pasti. 
Kekadang Mee rebus atau mana je sempat

Nak ajak Vangge bukannya dia suka mamaks ni.. Tapi pasti dia temankan aku punya.  Wohahah.. 

Pasal nasi Vangge,?  Itu cerita esok.. 

Tadi setelah bertanya owner homestay,  kata dia cuba ke Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung. 

Dengar nasi lemak ni,  terus soal;  Buka ke memalam ni? 

Ye lah ingat jual nasi lemak.. 

Rupanya semua ada..
Lihat gambar makanan kami order ni.



nasi goreng kampung ayam kampung

Manggo juice

Chicken chop

fish n chip


sirloin steak
Sudah.  Mana  nasi lemaknya. ??

Ada cuma tak de gambar.  Order pun sbb Lurvy punya nasi goreng yang di order tak sampai



Maka aku pun order nasi lemaknya. Sbb nama restoran nasi lemak kan..
Lagipun pasti cepat disediakan.

Nasi lemaknya sedap, nasi yang tak lembut atau keras.. Sedang sedang saja.  Sambalnya ok.  Yang bestnya ayam kampung.well cooked and juicy dan liat liat menyelerakan.. . Superb! 

Harga pulak agak subjectif, secara am melebihi 2 atau 3 ringgit dari yg kami expect.  
Overall dari segi harga, okla, value for money.. 


Cuma malang sikit bagi Lurvy,  bila order diambil,  pelayan lupa tulis agaknya  Nasi Goreng Ikan Rebus.  Pesanannya tak kunjung sampai.

Bila tanya kata mereka kata tak di order. Nak kata lupa, ditulis.

Maybe next time pelayan tu kena repeat order..  Basic tu..  

Nak nak bila keluarga 8 org punya order.




No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...