Tuesday, 28 March 2017

Segamat makan di mana? Mee Tarik Warisan @ OS

Assalamualaikum bloggers and readers..


Ke Segamat lagi..

Cuma tak pasti nak jalan jalan makan makan kat mana..
Ye lah Segamat ni agak terasing bagi kami.
Cuma, semenjak dua menjak ni je selalu ke sana.

Tempat makan? Kami kena refer kat Angah..

Jadinya, Angah cadangkan One Segamat ada nasi ayam best.

O.S singkatan untuk One Segamat.. O.S pun O.S lah Angah.. Lagipun kami belum pernah sampai situ.


Setelah sampai, naik dari parking, masuk ke Mall tersebut.
 Lalu je depan kedai/ restoran ni Lurvy kata " Eh mee tarik, nak makan sini lah. Sini je lah"

Bersungguh-sungguh ngajak. Terus ignore option yang lain...wohahaha..
Bila Lurvy react macam tu kena paham,,jarang dia teruja mcm ni..she wants this.
Tak perlu survey option lain.
Sementelah dia peminat mee.
Kena layan la ..


Dan seperti biasa tempat atau menu yang tak biasa mesti kami tanya pelayan.
Jawapannya pun sama " Semua sedap"

"Ok kita split...jangan order sama. Boleh rasa memacam.."
 Lagipun kan family...


Mee dia,,ermmm ..memang lembut.. sebab tu boleh ditarik tarik..panjangggg.

Soup meletop2 dlm mulut..bukan kepedasan tapi kesedapan..yummy.






Ni Aisya punya order..
Sup with slice beef RM10,80

Angah's

Ingat kuah kicap ke aper,,Tapi ni la signature dishnya ..Sedap.
Mee soup with Brased Beef RM12.80




Memang best..

Teka siapa punya.. Tak lain tak bukan..Mine..org kedah, kata Lurvy mesti nak nasik..wohahah
Rice with Fried Mushroom Beef RM 12.80




  




5 comments:

  1. Tengok sup tu tergoda dibuatnya. Nak pulak tengah musim hujan ni.

    ReplyDelete
  2. boleh masuk dalam list ni ...kot la nak ride ke segamat ..hihi

    ReplyDelete
  3. Halal ke tak kedai ni ?

    ReplyDelete
  4. Halal ke tak ?

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...