Pages

Saturday 29 January 2022

Turning point kita.

Assalamualaikum bloggers and readers..

Apa yang kita tempuhi dan lalui dan seterusnya memangkinkanp perubahan, tentu ada titik alih atau turning point.

Wah macam berat ja topik ni..

Bila mana kahwin dengan org berdarah jawa, mula lah aku makan tempe. Serious.

Lagi satu bila anak² dok hostel dan kolej belah Nogori , Segamat and Jasin nun. Mulalah berjinak² pula dengan masakan salai. Perghh terbaik la.

 Wohhaha..ok ok . Turning point pasal makanan rupanya.

Lurvy pula, punya lah hairan org kedah makan pulut durian dengan santan kena ada gula. Aku pulak naik heran pasaipa dia hairan. Memang la makan pulut durian kena ada gula.

Pasai tu org Kedah maneh². 





Aku makan budu bila berkawan dengan Faizul ..ore Kelate..

Tu la kan makanan..tak cuba tak tau kan.

Korang pula, bila start makan makanan yg mula² memang tak tau atau tak suka?



2 comments:

  1. Lps kawin hubby ajak mkan satey minang.. Dia darah utara tp suka makan tu.
    Kita mkn sekali la nk cuba tapi bagi kita pedas kuah dia.. pedas rempah.. kklau dia yang makankita makan sikit je..hehe

    ReplyDelete
  2. Baca 'turning point' terus capai popcorn...

    Drama best ni....

    Rupanya... hehehehhe

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan cadangan.... Please come again