Monday, 31 October 2011

Helloooooo

Minmin (Yasmin) pada 29 10 2011


... makin banyak ragam dan makin kurang makan.

... main dan main.

Makin pandai merajuk, sebab dia dah sedar dia paling kecik..huhuhuh

Sunday, 30 October 2011

Yang sebenar-benarnya.....

Ni ha ..peminat Yuna, angah. entahlah dia minat ke aku yang minat...



Selalunya dibawanya kamera tapi kalau tak bawak tu mulalah jumpa artis ke haper ke..




Oh Yuna, humble le sangat-sangat,,,
sopan gitu salam ( bukan dgn aku) dgn tetamu-tetamu majlis.



Aku terperasan tapi suruh angah pose dgn dia...


err sbb apa aku tak mintak bergambar.. entah....


Tak lah, aku tak la minat orgnya..minat lagu sahaja..diulangi, minat lagu sahaja...



Tahniah Negeri Sembilan juara sembilan kali..eh kali ke-3




Yang sebenarnya... tahniahlah Nogori menang Piala Malaysia


Aku jangka Ganu yang akan menang.


Yang sebenarnya aku rasa masa permainan macam Ganu nak menang dgn satu gol sahaja


Tapi Negeri main pun cantik dan semangat,,,


Kalau ikut permainan memang Negeri yang layak..


Negeri punya rentak memang 10 peratus lebih tinggi dari Trengganu


Tapi Trengganu punya counter-attack kalau menjadi memang bahaya.


Yang sebenarnya, tuah Negeri apabila gol penyamaan seolah-olah...ermm


aku pun tak leh ungkapkan..macam mana boleh terlepas, pemain Malaysia pulak tu...


Gol yang amat2 mudah... mungkin Hai-O gempaq(jertas) dia kot sampai terkejut..

....lalu terlepas



hai-o oh hai-o hebak mung!! gol kemenangan memang superb!!!




Thursday, 27 October 2011

Mau shopping buku pulakkkk

Ada buku baru..aku kena cari buku ni.. mesti best punya... baru ja layan satu buku..

Bukan buku tak senonoh macam tulisan.. Global amende tah.. Apa tajuknya??? Seks Dalam Islam ke hape tah..
Bukan bukan, bukan buku tu. Aku tajuk pun tak tau sepenuhnya..
Nama penuh buku tu
kat sini..Yang Kelab Taat Suami tulis tu.. Boleh berasmara di alam roh.. bikin gempaq ja... Bukan marketing strategi kot.


Dan bukan buku lucah, ataupun buku sex atau buku panduan rumahtangga. Panduan rumahtangga pandai-pandai sendiri la kot. Oh , malu malu kucing pulak.
Yang first nite tu nak ajar apa tu.. Nak test isteri doa qunut ka.???. Pandai2 la hampa berdua, bertiga, berempat atau berlima... Oh.. jangan la pulak sekaligus..Lama-lama pandai la kot.. Kalau tak pandai juga tanya pakar.... Ek eleh,, bab seks ni ramai/ banyak ja sumber tau.. Yang tak tau pun , boleh preggy gaks.. pastu nak info pasal seks masa mengandung ada ja sumbernya.. Kalau belum mengandung, ambil infor
sini..
Apa yang penting , kerjasama..ahaks...
oh jangan lupa, doa.



Bak kata Kereta Mayat, petua berumahtangga bahagia ialah isteri yang mudah diajak berjimak...(dan diajak berbincang).. Lol....tergolek atas lantai aku ketawa. Lawak betul....tapi...pikir pkir balik secara serius, ada benarnya... Tak percaya?
Baca sini. Seyes, bukan aku yang kata..aku folo ja..hahahah.. Haip! Folo blog dia la..



Ok ok aku nak cari buku penulis kegemaran aku ,,, John Grisham.. Sebab tadi ada member post kat FB...entah buku baru ke lama..kekadang aku tak perasan pun walau dah berkurun keluar. Tapi koleksi ni aku tak ada lagi

John Grisham : The Litigators





Bulan ni , baru saja habiskan ini tajuk..

Wednesday, 26 October 2011

Bercuti di rumah...cerita kemanusiaan dan bencana..




Cuti hari ni.. Mestila... cuti Depaavali. Lepas main futsal dan tidur lambat, hari ni agak lemau. Tetapi sememangnya plan nak berada dirumah.. Pace pun slow lah.. Cover tidur balik... Petang hujan.. Ajak Lurvy keluar jalan-jalan cari makan atau minum petang.

Pekena Mee Bandung kat Embun Urai...
Malam semestinya tak makan malam....

Futsal malam tadi tempat 3 dari 4 team. Could have done better!!!. Tapi menang kalah adat game. Enjoy the game, yep main mesti enjoy dalam mencari kemenangan. Tetapi setelah cuba yang terbaik, kenalah terima hakikat...





Semasa menulis ni anak2 melayan Disney, cerita Barbie..
Aduh.. tak leh layan la kot....








Ps. Esok bercuti lagi. Hari Jumaat kursus!






Banjir.
Akhir-akhir ni hujan sentiasa pada waktu petang. Thailand bergelut dengan banjir setelah beberapa bulan. Kerugian amatlah besar. Banyak kilang ditutup. Kerosakan yang banyak. Pengeluaran terhenti. Kita tak merasa apa-apa pun. Tak ada kena mengena pun. Hermmm, selalunya macam tu lah. Kalau tak kena mengena, tak rasa apa pun. Namun kalau berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.
Bersyukurlah apabila kita tidak ditimpa musibah dan sentiasa berdoalah agar terhindar dari bala.

Kemanusiaan.
Kan dekat China ada budak dilanggar berkali sampai koma dan meninggal. Banyak cerita pelik2 dan memilukan datang dari negara China. Sebab apa,?... sebab China terlalu besar. Dan banyak mata memerhati China. Pesat membangun dan boleh menggugat kedudukan kuasa ekonomi dunia.

Terbaru ada terdengar kes lori terlanggar dan kemudian sengaja melanggar hingga mati! Kerana apa pulak? Alasannya kos pengebumian amat rendah berbanding rawatan di hospital!!! Huh!!!
Itulah perbandingan nilai nyawa. Amat-amat murah. Semua dikira dan ditimbang dengan wang. Apa "kos-benefit" dari segi kewangan.. Kalau murah mati baik kasi mati terusss..alahai..dunia-dunia




Update: aku dengar berita ni talkshow dalam radio. Jalan2 kat net tadi jumpa berita tu disini




Ps... Tak semua pertimbangan bersandarkan wang ringgit!!!!

Tuesday, 25 October 2011

Habis..jahanammm kalau macam ni…


Habis..jahanammm kalau macam ni… memang hancur kalau benda macm ni tak boleh control…. Folks, lets get serious. Ini bukan main-main punya.. Ini melibatkan kita dan kesinambungan kejayaan …ataupun kemeruduman!!

Entry yg serious,,,tapi biarlah... nak bagi kita paham,org ramai paham (macam le ramai org baca.,hahaha ). Tak kiralah, waima sorang je yang baca pun...

Blog kan boleh mendidik.. Mendidik kearah kebaikan ataupun sebaliknya..

Tapi ni nak bagi sedar lah…dulu org tak pedulik pun Laporan Ketua Audit Negara…. Org tak kisah pun, tapi sekarang transparent gitu. Masalahnya lapuran saja transparent, duit tiris(?)ada juga ataupun ada salah laku jugak…

Bayangkan… Laporan Audit Negara yang baru-baru ini mengeluarkan beberapa maklumat yang agak mengerikan/ merisaukan. Oh ya tabik spring kepada pihak jabatan audit Negara (JAN) yg highlight penemuan-penemuan dalam laporan tersebut. JAN mungkin telah membuat kerja yang begitu teliti hingga berjaya membongkar salah laku atau salah prosedur beberapa kementerian/jabatan.

Fakta yang menggerunkan:
Kementerian Pelancongan terlebih bayar RM270 juta???eh untuk rak phamplet??? Banyak tu….. Serious banyak.
.Ok ok.. billion lagi banyak..RM270 juta memang banyak jugak kot. Sapa kata sikit bro….
Eh ada org sebut “kalau billion betullah banyak”
Ha.!!!.ada songlap billion RM ka??? Kuang kuang kuang…

Wokeh balik kepada RM270 million. Kalau buat jalan kat kg aku paling mahal pun mungkin 1 juta.. boleh juga 240 kampung dapat manafaat.. Tu saja perbandingan nya…. Sedih oooo.. Duit hilang macam tu saja..

Satelit 142 juta.. ( juta la pulak, kejap juta kejap million!) entah lah macam murah ja duit sekarang.. Masuk orbit balik…aku yang offtrack jap.. ok satelit RM142 juta dah off track.. 37 km jauh dari sasaran.. Benda high-tech macam mana boleh rosak dgn mudah. Amat-amat sensitive punya teknologi dan dah lama org buat dah hantar satelit nih. Kenapa Malaysia punya jadi macam tu…

Sapa-sapa yang jaga amanah Negara tolong tengok-tengok. Kaji dan perbetul baliklah ..kaedah dan procedure. Duit org ramai kot!

Citer race moto, bola dan family sikit



Pergi klinik malam tadi.. Ameera Yasmin demam. Panas sangat. Danish pun mengadu sakit tekak. Jumpa doc CWS. Masa nak keluar sempat tanya pasal MotoGP.. "Doc manage to capture the acident"
Oh tak .."i was on the other side"
...then saja aku tanya kenapa kena called off the race. Aku tau dah reason dia kot,,,, juz nak engage the conversation pasal photo. Aku tak pernah tanya dia pasal photo pun...walaupun dia tu sifu. aku takut ramai patient nanti lambat pulak..

The doctor is among the top photographer. Best kan.. lately banyak event dia jadi official photographer. MAsa Liverpool tour, masa ATP tennis dan Formula1 tu tak yah cerita la. Memang dia jenis boleh masuk pit kot...

Race motor yang melibatkan kematian dibayangi oleh kekalahan besar MU. So aku pun tak berapa melayan sangat.. Tapi kan ...big news tu.. ye lah sampai mati!!!
Memang betul la speed kills. Ingat tu..
Walaupun tak der simpang..
walaupun tak de traffic light.
Walaupun takde kereta, lori dan bas..
walaupun track yg teruji
Tapi kelajuan membunuh..satu tu je factor dia masa kejadian,, mungkin kelemahan pemandu,,kerosakan jentera, tapi kalau tak laju ..mungkin selamat..

Eh bro, race laaaaaa... mana leh tak laju..
Ye tak ye jugak!!!


sambung balik...
Cuti ingat nak tanda paper, kena jaga orang demam pulak” Keluh Lurvy. Ye lah sekolah cuti seminggu! Diulangi, seminggu. Satu Malaysia kan… Tu yang best, banyak cuti. Sebut saja,, Depavaali, Thaipusam, Wesak, dll lain2, semua ada….

Dah la dia ada angan-angan nak pergi Trengganu cuti Depavalli ni. Tapi ada alasan yang kukuh, percutian tu tertunda. Next week Farah exam. Farah yang tak nak pergi sangat. Aku pun ada kekakangan jugak.
Semua nak cuti kot. Aku beralah namun bukan bererti kalah. Memang lah kalau nak cari sbb untuk fight dalam semua benda kita boleh cari sebab. Mesti boleh justify punya.. Tapi perlukah dalam segala segi kita menjustify yang mana untungnya asyik kita.. so pikir2 kan lah

Yang pentingnya , kena paham kekadang kita dapat, kekadang kita rasa kita tak dapat.
Namun sedarlah, bila kita dapat selalunya kita tak perasan atau jarang-jarang perasan. Bila rasa kehilangan baru lah tergadah. Tak fair la itu, tak fair lah ini . Tapi jgn risau itu yang semua org memikirkan benda yang sama, majoritynya lah.

Jangan risau bila kita tergolong dlm keadaan sedemikian, keadaan iaitu selalu memikirkan kita saja yang rugi. Cuma paling penting tukar perception, tukar paradigm. Kerana life tak pernah fair untuk semua org.. Maksud aku semua orang.. Eh bukan kah fair kalau semua org rasa tak fair!!!
Jadi ubah paradigm iaitu “ Life is fair”!!! Got the point.. So nowadays,,,LIFE IS FAIR. Sudut mana yang kita tengok pun..life adalah fair..
Think about it.

Gym dan Man U...lagik

Semalam juga ...siangnya , pergi gym. Hit the treadmill for 1.5km. Makin dekat jaraknye hahaha. menurun sikit.Sebab lambat naik atas.. Mungkin sebab ada game squash. Saja nak layan squash. Games squash ni agak intense. Lot of movements. After a slow jog tadi, tukar kepada fast pace pulak. Nice work out.. Berpeluh-peluh. Tak mau main pukul-pukul saja, walaupun layan player yg selalu main juga. Main mau kira punya. Baru bersungguh sikit. Result. Tewas 11-6, 11-9. Expected but ada ruang untuk improve. Anyway malam ni ada futsal. A good work out untuk game malam ni.

Man U pulak…. It’s a crazy game.. maksud aku the result… ooo tak habis lagi ker??? Semalam kan dah comment. Semalam komen result.. Hari nak komen on the analysis org pulak. Sebelum tu ,, kudos tu fighting spirit of MU. Still attacking walaupun down 4-1. Should have stop and damge control kot. Tapi this kind of team will fight to the end… Kalau tinju..tomoi siam ke , yang jenis kena titik, bangun balik,, jatuh bangun balik. Sampai tamat, Biar berdarah2 fight juga….
Macam game hari tu, selalunya bila MU kena mesti bangkit punya. Kena sebijik,,last2 menang 2-1, 3-1. Anyway past is past..
Hari ini komen kata kenapa Jonny Evan main instead of Phil Jones, Kenapa Ferdinand g slow tu turun?? Kenapa Evra hilang leadership quality bila diperlukan untuk turn the game. Itu lah inilah ..MAcam macam… Kalau MU menang mesti mesti line-up dan strategi tu dapat pujian..Nak nak kalau Jonny Evan score ke…. Kalau sebaliknya,…kalah. Kena personal macam macam
Eh apa morale of the story?? Entah…bersukanlah untuk kesihatan… eh bukanlah, Pasal MU lah.
Morale of the story 1.Manager has job to do,, and he did what he think best!
2. The higher u are, more painful when you are brought down to earth!

..Mayat busuk dan hitam...memang la kot

Memang la kot..kalau dah lama tak dikebumi. Eh bukan Islam mengajar kita mengkebumikan segera. Walaupun sezalim mana orang itu, mayat kena lah dihormati. Ini bukan zaman barbarik lagi. NTC , jangan jadi seperti Gadaffi, tunjukkan contoh yang baik kepada dunia yang kamu boleh memerintah lebih baik, dan ianya bermula sekarang. Menghormati mayat ( walaupun sekejam mana dia) yang masih ramai pengikut ataupun kaum kerabat ( kalau masih ada) boleh mengundang ketidaksenangan dan menjemput kemarahan... Pikirkan lah dan mata dunia Islam dan bukan Islam sedang memerhati..


Mayat Gaddafi berbau busuk

Berita:
MISRATA, Libya - Mayat bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi mula mereput dan berbau busuk selepas empat hari ditempatkan di dalam sebuah bilik sejuk simpanan daging di sini sejak Khamis lalu.
Pejuang-pejuang yang mengawal jenazah Gaddafi dan anak lelakinya, Motassim bertindak meletakkan lapisan plastik di bawah jenazah mereka ekoran cecair mayat mula mengalir di dalam bilik sejuk beku sebuah pasar tempat kedua-dua jenazah itu disimpan.
Warna kedua-dua mayat itu menjadi semakin hitam selepas tidak dikebumikan selama empat hari.
Para pejuang Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) mula memberikan topeng bedah kepada para pelawat untuk melindungi daripada terhidu bau busuk yang tersebar ke dalam bilik sejuk beku tersebut.
"Tuhan mencipta firaun sebagai teladan kepada manusia lain," kata seorang penduduk, Salem Shaka yang melawat kedua-dua jenazah itu semalam.
"Jika beliau seorang yang baik, kami pasti akan mengebumikannya.
Namun, beliau sendiri yang memilih jalan ini (jalan kehancuran)," tambahnya.
Gaddafi dan anak lelakinya, Motassim mati dibunuh di bandar kelahiran Gaddafi, Sirte selepas mereka ditangkap pada Khamis lalu.
Seorang lagi lelaki menyatakan dia memandu sejauh 400 kilometer untuk melihat mayat Gaddafi.
"Saya datang ke sini untuk memastikan dengan mata saya sendiri. Semua penduduk Libya mesti melihatnya," katanya.
Pengebumian Gaddafi masih menjadi perbalahan dalam kalangan anggota-anggota NTC yang memerintah Libya buat sementara waktu.
Para pemimpin NTC mahu mayat Gaddafi dikebumikan di sebuah lokasi rahsia supaya makamnya tidak dipuja.
Namun, suku kaum Gaddafi mahu mayatnya dikebumikan di bandar kelahirannya di Sirte.

Sunday, 23 October 2011

Aku harap satu saja...




Aku memang tak sokong Najib..errr Najib punya team iaitu MU... walau bagaimanana memang aku kagum dengan MU terutama Sir Alex Ferguson... Sentiasa menunggu aksi perlawanan besar sebegini. Aku not "MU hater". aku sanagt kagum dengan supporter MU dan lagi kagum dengan supporter Liverpool. Sangat-sangat passionate mereka ni.



Aku jangkakan(harapkan) malam ni MC menang 1-0 saja.. Tetapi kad merah Johny Evan menjadikan perlawanan berat sebelah. Agak malang MC gagal menyerlahkan kehebatan dgn 11 lawan 11. Dan mungkin MU boleh bangkit juga walaupun ketinggalan kalau masih dengan 11 org...




Tahniah MC...lets get noisy... u all deserved it... Bestnya team Najib kalah..err maksud aku team bola...




Aku harap 1 saja tapi dapat 6..wow..wow ..wow...


Friday, 21 October 2011

Memang lumat la Gadaffi bila dah kena tangkap

Siapa yang jamin dia takkan dibunuh??. Gila punya ramai nak lepaskan geram kot.. Kalau sorang satu penumbuk pun tentu dah lunyai....Kan ramai askar NTC "crying for his blood".

Dalam keadaan semi-anarki macam tu memang dia tak boleh selamat punya. Senang cerita kot..tembak ja..Jawab kemudian. Tak payah dakwa dakwi.... selesai..

Tapi......ada tapinya.
Sepatutnya kalau nak tranparent kena lah dakwa. Kalau main bunuh saja tanpa bicara, sama lah NTC dgn kerajaan Gadaffi kot. Tahanan perang tak boleh bunuh kot...
Perang pun ada rules juga rasanya..

Lain lah kalau tengah dalam keadaan berperang.. Kena tembak tu ok la..

Ye lah kan... perang pun ada fair play...
Tapi kalau "penjenayah" perang atau terrorist selalunya kena titik punya. Gaddaffi latest, ... tak ada dakwa punya... !!!!
So jangan gila kuasa/salah guna kuasa....
Entry ni tak nak la post foto mayat Gaddafi... dah banyak entry..

Siapa perlukan maid??? Berita baik la kot....

Beku , tak beku..beku semula.. tarik balik beku....

Beku apa ni..????
Beku amah (maid) dari Indonesia. Mula-mula kata beku maid sbb banyak masalah, kemudian berita baik, cair sudah.. Maid boleh mengalir ke Malaysia..
Lepas tu ada isu yang selesai lagi...ada lagi? Ingat semua sudah selesai... Tangguh balik kecairan tu...Beku semula
Itu lah yang berlaku kisah 2 negara nusantara ini. Setakat yang beku ni, tak ada pulak dengar ada yang kena berhenti kerja sbb susah hidup tanpa maid, kalau masih bekerja...
Tapi permainan beku , cair ..beku ni sudah lama....

Nak bagi ke tak bagi maid datang.. Kalau bagi bagi je lah. Usah main tarik tali... Macam ada kena gantung tak bertali ni.. Kalau kata tak benarkan, kita tak usahlah merayu bagai... Deal la baik-baik, buat lah untuk win2 situasion. Jgn ada perasangka ok... Sampai ke PM ke Presiden bincang isu maid ni kira parah juga situasi ni..Pikir pikir lah...

Kalau nak tau boleh tak hidup tanpa maid..tanya Lurvy. Tak guna maid, 7 children minus 1 sbb dok hostel. Age at home 3 t0 14... Boleh ke tak? Boleh .... tapi penat ...tapi penuh kepuasan....

oh apa pointnya..???. kesimpulannya boleh survive tanpa maid..kalau ada eloklah ( tu pun kalau maid pun elok) .
kalau tak ada ... memang tanggungjawab kita..

Jangan sampai isu maid ni terus menjadi isu....

"Memang nak datang sini ke main pergi jer"


Assalamualaikum, salam hari jumaat..!
Anak2 memang never fail to surprise kita kan... Dulu ada entry pasal Danish, cerita ikan diam ja....
Hari Sabtu baru ni ..bawa la yg kecik2 ronda-ronda pagi-pagi pusing kawasan berdekatan, serta sewaktu dengannya. Cari nasi lemak kat tempat baru, saja.. sbb mama pergi function kat sekolah.. Hari Konvokesyen .....
Heran kan sekarang ni, sekolah pun ada convo!!!

Apa lak nak heran. Bak kata seorang kawan, "Tadika pun ada konvo..siap berjubah bagai!!" Jadi generasi tadika yang ada konvo dulu-dulu dah sampai ke peringkat sekolah..dan tamat sekolah.. so sambung konvo kat sek menengah pulak...
Oh,, masa memang berubah, mengubah segala!

Balik cerita Danish. Dah habis beli bagai.. Kat tempat yang aku tak terpikir pun nak pergi cari nasi lemak kat situ. Bukan apa ...area SME industry kan.. Tapi market situ untuk pekerja la kot, ramai juga.

MAsa pusing balik...Danish sound "Abah memang nak datang sini ke main pergi je"
Huh..macam dia tau tujuan pagi tu .. Tapi soklan yang ditanya tu pun,, aih.. What a surprise!!!

Photo: Let play with some light/fire/smoke





Thursday, 20 October 2011

Lagu pelbagai genre dan zaman...layannnn



nothing else matters...rock oleh Metallica


Lirik paling menarik.. would you know my name..if i saw u in heavennnn
Tears in Heaven....





























Enjoy bola petang tadi,, yeahhh!


Alamak.. tengah layan The Walking Dead... ada bunyi krek krek pulak dari belakang almari..cess... Citer ngeri la pulak, sebelah cerita Friday the13. Zaman tok nadoq punya cerita..... Ni baru habis Walking Dead. Layan blog jap .. Sebab tak boleh tidur lagi..Celah mana tikus bolos lagi ni...ye ker tikus atau....??


Sebentar tadi -' Lambat lagi ke nak sampai.'.Lurvy call...Alamak dah nearly 10.30pm. Baru nak sampai rumah..Janji after maghrib mau sampai... Sorry lurvy, tak cakap lak b4 isya..Nah kau sampai pukul 10.30


Kenapa ?.. Bersukan. yeah main bola... Lama dah tak buat kerja ni.Main bola dalam hujan.huh...sempoi...


Lepas main bola minum pulak. Tu lah pasal....


Anyway, mula2 tak dak dalam list pun nak main. Tapi kapten ingat tak masuk had umur sepatutnya..


Last2 email dapat.' Ko kena turun, bawa kamera sekali'..Kamera tak la bawak pulak..gambar kat atas last games/event


Lama dah tak rasa enjoy main bola. Selalu dua tiga kali pecut dah mengah. Tak fit punya pasal.. 2 days at gym could do wonders. At least for me!!! Main full time , albiet dalam hujan so tak lah penat sangat.. Score 5 bijik.. Woha!!!!


Wokeh team lawan memang tak setanding, Tapi dah main striker kena lah score.. Tak dapat tidak.. tak mau otek2 lagi, no point.. Ada opening, try. Ada ruang, placing saja...Mission accomplish!

Wednesday, 19 October 2011

Nak tengok bola kat Seri Perdana, kediaman PM ? Jum ramai-ramai...



Jum..ramai-ramai tengok bola kat Seri Perdana.. Bila lagi nak masuk Seri Perdana..
Huh ! tengok bola pulak tu...
Sapa sokong Man City sini yer...???TAk dak Tevez tapi Kun Aguero ada ok jugak kan... Semalam menang dengan Villareal 2-1......Cantikkk..

PM sokong MU , Aku sokong sebaliknya..iaitu "Noisy Neighbours"

Berita lengkap:

PM invites soccer fans to watch EPL match at Seri Perdana


KUALA LUMPUR: Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak has invited soccer fans to watch the English Premier League (EPL) football match between Manchester United and Manchester City at his Seri Perdana residence in Putrajaya on Sunday at 8 pm.

Najib, an avid fan of Manchester United, extended the invitation on his website asking those interested to register and bring along a friend as well.

The registration exercise will be open up to 5pm Thursday, he said.

"After having watched several football matches in a group, including at Jalan Bukit Bintang and with youths at Putrajaya, I decided to organise a similar session on the night of Sunday Oct 23.

"This gives me the time to 'lepak' (hang out) with my Facebook and Twitter friends," he said.

After having played eight matches, Manchester City top the EPL table with 22 points while Manchester United are second on 20. - Bernama

Tuesday, 18 October 2011

Naik ke gym lagi sekali.... paling kerap dalam seminggu ..



Semalam masa lunch pergi gym...Paksa diri pergi... Hit treadmill for 3 km...Macam nak pecah dada..then layan badminton satu set.. shower ,segar je badan..






Today tak jadi pergi lunch...decided to go to the gym lagi... Suppose ada lunch today tetapi sbb tak mengizinkan better buat sesuatu yang bermanafaat utk kesihatan..cewahhh..


Paling kerap la,, kalau dah dua kali...sebab sebulan sekali ke gym lately pun susah... layannnnn






Ok syahir jum repeat badminton......!!!!

Jangan dok jaga power window sahaja... komponen lain pun kena la kualiti jugak


Nah kau...jaminan sepanjang hayat..
Untuk pemilik power window kereta proton. Eh ada ke miliki power window sahaja, maksudnya pemilik kereta proton yang ada power window...Life time warranty beb!!!
Life time maksudnya sehingga 10 tahun., atau 250,000 km..
Macam lah penjara seumur hidup juga, ada limit dia... Bukan sampai pesalah tu mati dalam penjara..
Aku memang ada cerita seram dan ngeri pasal power window proton ni. Sebelum tu, kawan aku kata dia takkan beli kereta proton. Ni cerita 10 tahu lepas kot.
Aku punya la support kereta nasional ni.. "Heh sampai takkan beli, biar betul. Ok apa design dia" Masa tu aku tengah aim Waja. Yolah masa Waja keluar.. tak sempat 1st batch, dapat la booking dan miliki ( cewah)selepas beberapa bulan dilancarkan.

Pastu kisah ngeri bermula. Entah berapa kali power window aku jahanam!!! Mungkin sbb Malaysia banyak tol ke aper tah, tapi memang selalu jahanam. Aku rasa sampai 4 kali aku kena repair sehingga buat keputusan untuk berpisah dengannya...Sadis sadis..

Saturday, 15 October 2011

Nak tolong jugakkkkk..


Sibuk saja...orang nak buat dia pun nak buat....oh Yasmin...

Kelantan Bersemangat, Terengganu menyengat


Kelantan terlalu ghairah untuk mencari gol hinggakan alpa di bahagian belakang. Kerana asyik kepingin mengejar defisit dua gol, akhirnya dua gol dibolos akibat serangan yang efektif pasukan lawan. Juara bertahan Kelantan terpaksa akur dengan kegagalan mereka dalam piala Malaysia tahun ini. Cuba lagi....
Mungkin jiran mereka, Terengganu boleh pergi dgn lebih jauh, hasil strategi ampuh Irfan Bakti, dan barisan yang agak seimbang..
(Logo di atas kredit kepada empunya web seperti ditulis dalam logo: Malayatigerfootball.com)

Gambar kat bawah pulak, aku amik :
Kelihatan bola di atas trek di Staduim Merdeka, menonggok bersama tin-tin minuman dan berlatarbelakang longgokon pasir untuk membaiki kerosakan kecil di sekitar stadium)

Untuk peminat Liverpool..yg makin meningkat naik ...

masa lawan Malaysia tempoh hari...

Friday, 14 October 2011

Baru cukup satu family......along bercuti....

Semalam Along balik bercuti..setelah selesai PMR. BAlik naik bas ..ye lah kena ajar berdikari sikit..Hmm dari pukul 11 keluar asrama, pukul 6 baru sampai kat TBS.. Berdikari sangatttt.



Bas paling awal pun pukul 4. Kawan ajak tumpang pun taknak, sbb dah janji dgn kawan nak balik sesama.. Ok la kan nanti terkontang- kanting pulak kawan...


Pagi tadi entry senyum-senyum ja.. Tetiba ada besday function..macam besa lah rutin ofis..

Eh tengok2 nama aku kat kek...lol...cam ner leh lupa???? Kahkahkakakaka...seyes aku terkejut.

Oh semalam sepat pergi Witecoffee Kopitiam minum ngan kawan. Tak sangka dia bagi hadiah baju..Batik Indonesia.. Erkk..aku phobia sikit dengan Indon ni lately.. Tapi thnks alot, fren.. Nanti pi Vietnam pulak jangan lupa...


Terus tak leh online. Dengan semua quorum ada kat umah . Biasalah terperap kat hostel selama nih..balik umah merdeka la sikit!!. Mau la nak lepas gian fb la apa kan...

Balik jumpa member pun dah lambat...Tidor berteman tv je lah...



Oh sbb dah cukup quorrum..nak post lah picta..

:) Senyum=smile

Cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit


senyum juga melihat gelagat...

Thursday, 13 October 2011

Gempa kat Bali.., pertama kali dengar Bali ada gempa bumi




Ingatkan tempat ni selamat dari gempa ...rupanya kena jugak... serious aku ingat Bali adalah tempat yang bukan dalam lingkaran api, satu-satu tempat yg agak safe la kata org kalau nak pergi...


Plan nak pergi .. hurmmmm.... kena tukar kah... tak lah kan.. Tak semestinya tukar plan.. Nak pergi pun tatau bila...

News :
A powerful earthquake has jolted Indonesia's popular resort island of Bali, causing widespread panic and injuring at least 50 people, many with broken bones and head injuries.

Ceilings caved in at some schools and offices on Thursday, while several ancient Hindu temples along the coast were damaged, with stones tumbling to the ground and their walls crumbling.

The police headquarters in Denpasar, where a 14-year-old Australian boy and a number of other Australians are being detained, was evacuated after the earthquake, which struck at 11.16am local time on Thursday (1416 AEDT).

Cepat ..cari buku ni ......

Aku tatau tajuk apa...tapi ada diceritakan sebegini.. Sebelum beli kena tau buku ni menyimpang ke tak...
contohnya:

“Selaku pemimpin roh, kebolehan yang Allah izinkan kepada mereka ialah boleh serentak dengan semua isteri-isteri melakukan hubungan jenis. Manakala kalau isteripun orang roh, lagilah hebat. Ke mana-mana terbang untuk atau sambil melakukan hubungan sulit itu dalam keadaan lebih nikmat dan lebih ringan dibanding dengan perlakuan yang menggunakan fizikal. Untuk itulah Abuya sedang proses isteri-isterinya ke arah roh.”

Pemimpin roh...apa tu

Lagi:...

The paper noted that explicit sex details littered the book’s 115 pages, and cited as another example chapter eight which deals with “how sex becomes worship”.

“Kemuncak cinta kita ialah celah kangkang. Tangan, kaki dan segalanya terdorong kuat untuk menuju ke situ [The peak of our love is the cleft in between. Hands, feet and everything are strongly driven there].”

Wow..wow..what a book....



ni ceritanya:

October 13, 2011KUALA LUMPUR, 13 Okt — Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) akan menyekat pengedaran buku “Seks Islam, Perangi Yahudi Untuk Kembalikan Seks Islam Kepada Dunia” yang diterbitkan oleh Kelab Taat Suami kerana didakwa mengarut dan memalukan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator Datuk seri Jamil Khir Baharom berkata perbincangan mengenai hubungan seks dalam buku berkenaan walaupun secara halal antara suami dan isteri adalah tidak wajar kerana ditonjolkan dengan cara tidak beradab dan boleh mengundang tanggapan negatif.

“Apatah lagi apabila membicarakan mengenai khayalan yang Allahyarham Asaari Muhammad atau Abuya (bekas pemimpin Al-Arqam) sedang melayari hidup di alam sendiri dan akan menguruskan isterinya untuk dibawa ke alam roh, ini hal karut,” katanya.

Kelab itu mencetuskan kontroversi apabila pelancarannya diumumkan awal Jun lalu.

Jamil Khir menambah, “kita akan siasat dengan teliti kandungan buku ini dan melihat sejauh mana tindakan yang boleh diambil, termasuk kepada Kelab Taat Suami yang diketuai Hatijah Aam (isteri Asaari) ini.”

Buku itu dilaporkan mengulas mengenai seks suami isteri secara terperinci.

Photo : Hijau











Dah jangka...mereka sure buat perangai..kan dah lama senyap...bola dgn Qatar kalah, cari pasai la kot...

Aku dah dapat rasa masa entry kat sini(link) yang puak-puak ni akan berdemo. Perangai macam biasa... Oh free country boleh demo kan...Sapa kata tak boleh? Teriak la sampai subuh pun..tapi jgn menjahanamkan harta negaraku...urghh.

Kat mummycute pun ada story ni


<

Wednesday, 12 October 2011

Tuesday, 11 October 2011

Keputusan Kelayakan Piala Dunia-Asia

Minggu ni..perlawanan besar...!!!

Di Anfield.. MU VS Liverpool...layannn bola... Sabtu 7.30 pm...
Pertemuan dua musuh tradisi...


The Liverpool technical crews discussing on how to record the team training during their tour in Kuala Lumpur this year .

Potong alat sulit sendiri???Uiksss..apa dah jadi..?

Kerat alat kelamin akibat putus cinta
KUALA LUMPUR: Seorang lelaki berusia 30-an yang dipercayai putus cinta dan menghadapi tekanan perasaan nyaris maut apabila memotong alat sulitnya sendiri menggunakan sebilah pisau dalam kejadian berhampiran sebuah restoran di Danau Kota, Setapak, di sini, kelmarin.
Difahamkan, tindakan drastik lelaki terbabit mengakibatkan alat sulitnya itu hampir putus selain kehilangan banyak darah.
Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, mangsa bernasib baik apabila seorang lelaki berusia 26 tahun yang kebetulan lalu di kawasan berkenaan menemuinya terbaring di bahu jalan dalam keadaan berlumuran darah selain meronta-ronta menahan kesakitan sambil meminta pertolongan.
Menurut sumber, lelaki yang menemuinya itu kemudian bergegas membuat laporan di Pondok Polis Danau Kota, di sini, sebelum sepasukan anggota polis dan ambulans dikejarkan ke lokasi kejadian.

Monday, 10 October 2011

Kasut bola dan nombor di kaki konkrit menadah panas mentari


Entah..
Cubaan,menitis keringat.
belengu berlalu sehembus bayu meniup dinihari
maka terbangkitlah kegeraman, kerakusan
tiada sedaya usia berfikiran remaja.
Masa mendewasakan ketiadaannya seolah akan tercapai..

Friday, 7 October 2011

Logo yang menarik..... viral di internet...

Menjadi Viral di internet....Logo ini menjadi begitu sensasi. Ianya tribute kepada kepada Steve Jobs.. Simple dan berjaya perhatian sehingga ditawarkan kerja diatas design beliau...










Dan ini pencipta logo tersebut

(Sambungan) cerita tidur ketika ribut......


Bahagian I sini
Bukan aku berada ketika ucapan beliau,,, tapi terbaca teks ucapan..

Yang penting intipati dia... asyik tertidur je ketika ribut ni macam mana,,,


ok, sambung cerita... Oleh kerana terdesak maka pemilik ladang tersebut pun terpaksa mengambil budak yang dikatakan tidur ketika ribut ni. Kiranya susah lah kan... Nak suruh buat kerja, tambahan pula dalam keadaan ribut, dia boleh tidur pulak... Nak kena potong gaji nih..


Namun pemilik ladang memberikan kerja juga kepada budak itu.

Satu hari, ribut datang dengan kuat . Dengan hujan nya.. dengan angin kencangnya...


Pemilik ladang bergegas keluar dari rumah.. Oh dia panik .. Macam mana dengan lembunya... jeraminya, gandumnya..bijirin nya..


Mana pulak pergi budak ini... Dipanggil-panggilnya tak bersahut, mungkin kerana suasan bising. Pemilik sangat-sangat memerlukan pekerja untuk membantunya dalam keadaan kelam kabut..

Arghh..persetankan budak itu: Kata peladang. Kalau tunggu dia habis terlepas lembu..

Segeralah dia ke kandang lembu. Beliau melihat kandang lembu terkunci rapi. Semua lembu berada dikandang dan menikmati rumput yang banyak.


Segera beliau ke ladang..melihat jerami yang disusun dan diikat rapi.. Kemudian ke stor simpanan bijirin.. Segalanya kemas, tersusun rapi dan kering. Dilindungi dari basah...


Ohhhh. Settled dah...!!


Pergilah beliau ke bangsal pekerjanya... Memang beliau sedang tidur!!!! Dengan nyenyaknya..setelah bekerja keras...dan masa ributlah yang sedap tidur....


Oh apa kena mengena dengan budget...entah!! heheh,,maksudnya walau dalam keadaan apa pun kena bersedia...

Budget.....dia tidur ketika ribut...

Bajet la budak tu... Ko ni bajet!!!! Ko la bajet.. Seriuos aku lost ( sesat) dalam mencari erti budget.. a.k.a bajet.. sbb budak2 sekolah rendah pun sebut bajet..huh tinggi taraf pendidikan generasi kini...
Sama seperti aku kebingungan erti poyo!! Betul2 , aku tak pasti dan kureng berminat untuk memastikannya . Oh aku guna kureng la pulak..
.. tetiba poyo..sat g poyo..jgn dikomen kata aku poyo pulak ok...jangannn..

Ok balik kepada budget atau bajet sebentar tadi.
Ada yang berasa diberi anugerah dan berterima kasih dan bersyukur.. Ada yang merasakan kurang.. Biasalah ianya ada yang untung dan ada yang kurang.. Mana boleh semua ok saja kan..tu dah utopia namanya... atau paradise atau syurga. Selagi kat sini aka dunia, ada naik ada turun ..ada putarannya.. Kalau gomen naik gaji..karanag ada pulak yang naik harga..
Maka,, beringatlah ...

Aku teringat ucapan Tan Sri ( atau Datuk Seri) Sidek Hassan (TTSH)... dalam satu ucapan majlis yg beliau rasmikan , beliau ada menyentu ttg buku yg dibacanya,,,

Ada mengisahkan " Dia tidur ketika ribut".. bukan tajuk buku kot tetapi sebahagian dari plot cerita tersebut. "Dia tidur ketika ribut" mengisahkan seseorang yang bilamana keadaan kelam kabut dan kalau bilau ,dia boleh tidur!!!
Beliau, TSSH mengatakan buku tu mengisahkan seorang jejaka yg meminta pekerjaan di ladang. Antara recomendation yang diberikan kepada majikan(tuan punya ladang) oleh org yg dipercayai ialah,,, budak ini tidur ketika ribut.
Tetapi oleh kerana sangat-sangat memerlukan pekerja majikan tersebut terpaksa mengambil budak yang dikatakan tidur ketika ribut....
Kita kalau boleh hendak menjadi seperti budak itu...bagaimana???

nanti bersambung...aku mendengar azan..

Cuti...sempat layan bola juga..tapi minit ke 40 down 0-3.

Cuti hari ni. Danish perlu follow up setelah keluar hospital. Seronok dia sebab tak pergi sekolah... Kesihatan dah meningkat.Batuk pun dah kurang...
Pemeriksaan doktor sekejap saja. Tak ramai org. tunggu nak ambil ubat lama sikit

Setelah tu bergegas ke servis center. Myvi dah due.. Sempat hantar servis dan komplen bau petrol dalam kereta bila isi minyak penuh..


-Sementara menunggu service Advisor-

Tapi nampaknya tak sempat siap.Sebab depa nak letak seal area tangki.. Esok mau guna..Nak pergi stadium Merdeka pagi-pagi...Ada game. Tapi nampaknya esok baru siap. Terpaksa guna kereta lain..

Petang celebrate birthday yang jatuh semalam... Belated lah ye... Pic saja yg dipaparkan ok...









Oh tambah lagi...sebab keciwa game bola ni..
Bukan senang nak cilok berdua...Ada saja yang mengikut... Tapi today boleh dating berdua..
Walaupun aku dah agak kekenyangan. Tambahan layan
suap anak makan tadi... Aku enjoy salad saja..

Bagitau Lurvy.. need to get home b4 5pm ada game Malaysia Vs Australia...now.. ketinggalan 3-0. Tapi main alahai, tak melawan..
ohh better tak komen... Aduyaiiiiiii.. apa ni coach...???

Hari ni baru masuk blog...

Semalam juga,, balik keja main futsal.. Tapi gerak dari ofis lepas maghrib.. Belakang improve. Main sebagai jemputan..juz anticipate pergerakan org sbb tak click sangat. Main defend, lebih senang.

Manage to score a goal that take a rest.. Wanna balik cepat, member ajak minum pun dah tak larat/semangat.

Beyond.
Balik rumah Angah terus serbu kata ada beyond.. Ohhhh..ingatkan Beyonce..kalau Beyonce datang aku halau ...hahahahah.. Ye la tu.

Lurvy tertarik tawaran Astro B.yond la pulak.. Cantik jugak . Aku layan bola jap.Nak test HDMI amende tahh...Ada rangkuman Champion League.fuh,, mantappp..sharp giler.. Now would like to stay home..Stay home! Macam iklan Maxis...
Sure mau bergasak ngan anak yang nak layan katun..adusss...
peminat kartun...biar senget pic!

Hari ni baru masuk entry,, citer semalam..layannn.
Semalam juga puasa. noktah.

Semalam yang lalu

0ct 6...Happy birthday love, Alwiz treasure u dear,,,

the rest, let me whisper to u.. :)


.
.
.
.
. Juz wanna cast it in the blog..that all

Thursday, 6 October 2011

Steve Jobs telah meninggal dunia...!!!

Terkini...berita sahih.. seriously!!!


Steve Job..seorang yang menrevolusikan IT,,komputer,komunikasi,,,seorang lagenda..university drop-out ( oh,aku confuse dia dan bill gate,,tak sure bab drop-out ni),telah meninggal dunia.. sila semak di www.apple.com...

Tuesday, 4 October 2011

Apa paling laju????

Fakta..fakta.. Inilah pengukuran kelajuan...

Baru-baru ini ditemui,bukan cahaya yang paling laju....
Oh ya, mari kita bayangkan kelajuan cahaya sebegini...
Berapa lama cahaya bergerak untuk sampai bulan???

Jarak bumi ke bulan... 385,000 km.. jauh kan...
Tapi sejauh mana tu? Tersampai dek akal tak, untuk bayangkan jaraknya?

Bandingkan jarak tersebut dgn ukurlilit (diameter) bumi di equator( khatulistiwa) iaitu 40,075.16 km
Ertinya lebih kurang 9 kali ukurlilit bumi..
Itulah jarak antara bumi dan bulan,,

Huh susah gak nak bayang..
Ha, senang citer lebih kurang 800,000 klcc disusun menegak ..barulah cecah bulan.
(tinggi klcc 451 m i.e 0.5 km la senang).

Berbalik kepad kelajuan cahaya tadi..kalau bukan cahaya, apa yang paling laju??
Baru-baru ini, selepas satu eksperimen, saintis menemui bahawa ada unsur lain yang lebih laju dari cahaya iaitu neutrinos.

Neutrino menurut wikipedia " A neutrino is an electrically neutral, weakly interacting elementary subatomic particle[1] with a small but non-zero mass. Being electrically neutral, it is able to pass through ordinary matter almost unaffected, "like a bullet passing through a bank of fog".

- The neutrino (meaning "small neutral one") is denoted by the Greek letter ν (nu).

Neutrinos do not carry electric charge, which means that they are not affected by the electromagnetic forces that act on electrons. Neutrinos are affected only by the weak sub-atomic force, of much shorter range than electromagnetism, and are therefore able to travel great distances through matter without being affected by it.

Neutrinos are created as a result of certain types of radioactive decay, or nuclear reactions such as those that take place in the Sun, in nuclear reactors, or when cosmic rays hit atoms. There are three types, or "flavors", of neutrinos: electron neutrinos, muon neutrinos and tau neutrinos. Each type also has a corresponding antiparticle, called an antineutrino.

Most neutrinos passing through the Earth emanate from the Sun. About 65 billion (6.5×1010) solar neutrinos per second pass through every square centimeter perpendicular to the direction of the Sun in the region of the Earth.[3]


Lajunye neutrino ni berbanding cahaya amat-amat-amat sedikit perbezaannya. Relatifnya kalau lawan lari nak tentu pemenang kena tengok video semula, baru leh confirm.

Lajunya cahaya pulak bila travel dari bumi , nak sampai ke bulan yg jaraknya seperi kat atas tu, mengambil masa 1.2830 saat. Bila pembaca sebut satu perpu, tak sempat habis satu perpuluhan dua lapan tiga kosong, zup..cahaya dah sampai bulan. Lajukan...?

Nuetrino pulak, yang jadi champion sekarang ni,, laju nya pulak ialah 1.2829. banyak tu saja beza dia...
Macam mana saintis ukur, wallahualam.. ada la alat dia..

Oklah nak senang banding macam ni..untuk bergerak/travel dari bumi ke bulan, masa yang diambil oleh :

Neutrino : 1.2829 saat
Cahaya : 1.2830 saat
Roket apollo: 73 jam
Boieng 747 : 8 hari
Usain Bolt : 356 hari


hahaha,, Usain Bolt tu kalau dia boleh maintain speed dia la....
Bandingkan neutrino dan cahaya...sikit saja kan..

Neutrino ni kalau pembaca ingat dalam movie 2012- End Of The World, dimana ia dikatakan telah menyebabkan kepanasan kerak bumi. Neutrino boleh menembusi semua mass/benda, sbb tu boleh menembusi bumi..Ahh tu cerita 2012... Dah dekat pun. Ikut kalendar Mayan dunia kiamat tahun depan. Tatau la pulak org Mayan begitu hebat boleh kira jangka hayat bumi. Ataupun jurukalaendar mati sebelum buat kalendar tahun lain.. Ataupun kena sacrifice..Ahaks.

Eh kalau dah umur bumi pun org maya dah boleh kira bila musnahnya,, tentu dia org dah boleh buat ipad atau iphone..apadaaa...

eh sampai ke tamaddun maya pulak aku ni...ipad iphone semua keluar... hahaha

Back to the speed.Jadi itulah kelajuan secara perbandingan. Bila aku post dalm fb aku neutrino paling laju.. ade member reply.. Buraq paling laju....sangat la betulnya.
kuasa Allah..kunfayakun...

Inforia: kelajuan cahaya 299,000km/sec

Saturday, 1 October 2011

Melaka--- Putrajaya---Cyberjaya

Ke Melaka
Bertolak ke Melaka..
Aku tanya Lurvy : 'Pening kepala lagi'
Lurvy:'Stress'
Alamak memang patut stress pun.. dekat pukul lapan baru bertolak. Majlis kat sekolah Nabila pukul 9. Aku partly to be blame. Mola2 aku pergi cari nasi lemak untuk anak-anak kami decide tanak bawak. Pukul 7 hari sabtu gerai nasi lemak tak bukak lagi.. Penjual pun nak layan selimut lagi kot.. Kemudian balik umah. Ada setiausaha surau datang ambil gambar yang aku snap event kat surau sempena ramadhan. Thumb drive dia out of order. Cucuk sana tak leh cucuk sini tak leh...
Aku pun cari thumb drive aku dan copy..

Then terus bergegas ke Melaka.. Sampai pukul 9:30. Baru bermula dengan ucapan panjang lebar. Biasala kan budi bahasa org Melayu, ucapan salutation pun dan suku ucapan. Kalau boleh semua VIP nak sebut. Menghormati tetamu, adat kita.
So tak lah ketinggalan solat hajat dan bacaan yassin sempena PMR/SPM.

Yang best jamuan makan kat dewan makan asrama...Nostalgia..

Ke Putrajaya.Singgah Putrajaya.. Tadi dalam kereta mengantuk sesangat. Minta Lurvy take over 15 minute. Sampai kawasan rehat Seremban singgah tempat jual karipap kontang.

'Nak pergi Putrajaya ke tak?' Tanya Lurvy.

'Ermm...boleh la jugak baru pukul 4.45pm, singgah jap tengok design umah yang dah siap. Mana tau kualiti kot2 tak berkenan. Kita masuk ja rumah yang tengah renovate'

Samapi shj jumpa kawan baru, En Mohammad, dia ada appointment utk Indian national (expat kot). Offer masuk rumah yang baru dapat kunci.. Aduss design dia...kureng la sikit. Berpetak petak.. Nak sampai ruang tamu kat belakang macam lalu terowong .Bilik kiri kanan... Finishing ok juga..Face tasik....Nice view!!!




Singgah cyberjaya..
Yeah...cari nasi arab..lagi! Decide makan kat situ. Aisya si peminat nasi arab. Yasmin pun suka... Cuba makan kebab apa nama tah..sedap gak! Then tapau lagi untuk Farah , Akmal dan Najmi..













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...